Fostul ministru Budăi și un deputat PSD, opriți la intrarea în țară pentru că se aflau într-o mașină declarată furată

Fostul ministru Budăi și un deputat PSD, opriți la intrarea în țară pentru că se aflau într-o mașină declarată furată

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, și un deputat PSD au fost opriți la intrarea în țară, sâmbătă, după ce polițiștii de frontieră au descoperit că mașina în care se aflau era declarată furată din 2016.

Maşina, care îi aparținea deputatului social-democrat Dan Şlincu, a fost indisponibilizată de poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, în momentul în care parlamentarul revenea în ţară de la un eveniment politic desfăşurat la Chişinău.

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF), autoturismul Audi A6 ar fi fost declarat furat în Belgia.

ADVERTISING

„În urma verificărilor, s-a constatat faptul că autoturismul în cauză figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autorităţile din Belgia la data de 5 ianuarie 2016. În cauză a fost dispusă indisponibilizarea autoturismului, cercetările fiind continuate pentru clarificarea situaţiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire", au precizat duminică reprezentanţii ITPF.

Deputatul PSD spune că autoturismul său a fost cumpărat în 2015 de la un bărbat din judeţul Galaţi şi se află la a doua înmatriculare în România.

ADVERTISING

În plus, parlamentarul de Botoşani menţionează că a ieşit cu maşina respectivă în fiecare an din România, însă niciodată nu a avut probleme la frontieră, precizând că este prima deplasare cu ea în Republica Moldova.

„La ieşirea din ţară, vineri, nu au fost probleme. La întoarcere, sâmbătă, pe data de 16 decembrie, mi s-a reţinut maşina. Această maşină a fost cumpărată în 2015 şi era înmatriculată în România. Am cumpărat-o de la cineva din Galaţi, după un anunţ pe un site de vânzări maşini. Am înmatriculat-o pe numele meu şi totul a fost în regulă", a precizat pentru AGERPRES Dan Şlincu.

ADVERTISING

El a spus că se va îndrepta împotriva persoanei care i-a vândut maşina, pe care o suspectează de rea-credinţă.

De cealaltă parte, fostul ministru Budăi a spus, pentru News.ro: „Am crezut că e o farsă, o glumă. Apreciez stilul de lucru al lucrărilor de la punctul de trecere a frontierei. au urmat procedurile legale, colegul meu a înaintat actele maşinii”.

El a mai spus că i se pare ciudat faptul că maşina a fost declarată furată la un an după ce ea a fost achiziţionată şi înmatriculată în România pe numele deputatului PSD Şlincu.

”Colegul a predat maşina, a fost sigilată, noi am chemat altă maşină şi am plecat acasă”, a spus Budăi.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇