Fost primar și actual candidat PSD din Vaslui, reținut după ce a încercat să mituiască doi polițiști

Fost primar și actual candidat PSD din Vaslui, reținut după ce a încercat să mituiască doi polițiști

Un fost primar al comunei Pogana din Vaslui, actual candidat PSD pentru un nou mandat de edil, a fost reţinut de poliţişti după ce ar fi încercat să mituiască doi poliţişti, au declarat surse judiciare.

Duminică, în jurul orei 11,40, poliţiştii au efectuat un control la o firmă situată în comuna Pogana, judeţul Vaslui, administrată de soţia bărbatului reţinut.

Pentru a nu se lua măsurile legale faţă de neregulile constatate, acesta a promis că le va remite poliţiştilor o sumă de bani.

„Doi ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui au respins mita oferită de un lucrător economic cu ocazia unui control şi au formulat denunţ la DGA – SJA Vaslui privind săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

ADVERTISING

Ca urmare a acestei situaţii, duminică, 19 mai 2024, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au organizat şi prins în flagrant un bărbat în timp ce oferea suma de 3.000 de lei celor doi ofiţeri de poliţie", precizează sursa citată.

Bărbatul prins în flagrant este acum anchetat pentru dare de mită şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇