Anchetat pentru șpagă de 3 milioane de euro, Iulian Dumitrescu spune că are dreptul să candideze la CJ

Anchetat pentru șpagă de 3 milioane de euro, Iulian Dumitrescu spune că are dreptul să candideze la CJ

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu, susţine că atât Constituţia, cât şi Statutul partidului îi permit să candideze la alegerile locale din 9 iunie, însă este o decizie personală, pe care trebuie să o ia.

”Există o Constituţie în ţara asta şi Constituţia a fost făcută de nişte oameni mai deştepţi şi decât mine şi decât dumneavoastră şi conform Constituţiei şi cred că ştiţi că am dreptul să candidez. Există un Statut al partidului, care a fost făcut de nişte oameni şi mai deştepţi decât mine şi conform Statutului am dreptul să candidez, dar există o decizie personală pe care trebuie să o iau eu”, a afirmat Iulian Dumitrescu. 

ADVERTISING

Despre dosarul penal în care este anchetat, el a comentat: ”Sunt nişte oameni puşi de Vlad Cosma, care vrea să pună mâna pe judeţul Prahova”. 

Iulian Dumitrescu s-a prezentat, joi, la Secţia 2 de Poliţie din Bucureşti, în cadrul controlului judiciar.

PNL Prahova a anunţat, pe 20 martie, că preşedintele Consiliului Judeţean, Iulian Dumitrescu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, va candida pentru un nou mandat.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi despre o candidatură a lui Iulian Dumitrescu la Prahova, că este o strategie de partid pe care o gestionează, aşa cum consideră el că este cel mai bine. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

PSD s-a pronunţat, însă, împotriva includerii vreunui candidat cu probleme juridice pe listele electorale ale social-democraţilor, precizând că Organizaţia PSD Prahova îl susţine pentru preşedinţia CJ pe actualul prefect al judeţului, Virgil Nanu.

Iulian Dumitrescu, fost preşedinte PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL, este suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte al CJ Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 de lei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇