Iulian Dumitrescu, susținut în continuare la CJ Prahova, în ciuda dosarului penal? Ciolacu e categoric, Ciucă o dă la întors

Iulian Dumitrescu, susținut în continuare la CJ Prahova, în ciuda dosarului penal? Ciolacu e categoric, Ciucă o dă la întors

Va fi Iulian Dumitrescu susţinut de PNL şi PSD pentru şefia CJ Prahova, în ciuda şpăgilor multiple de care este acuzat?

PNL Prahova a anunţat, miercuri seară, că filiala judeţeană a decis să îl susţină pe Iulian Dumitrescu, deşi e cercetat pentru corupţie într-un dosar în care şi sora sa şi soţul acesteia sunt puşi sub acuzare.

Dar iată ce spun şeful PNL, Nicolae Ciucă, şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, joi, despre faptul 60 de primari îl susţin pe Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat în fruntea CJ Prahova. 

“Noi astăzi nu am validat candidaţii la filiala Prahova, ca atare, aşa cum am făcut pentru cele 21 de filiale şi cele două sectoare din Bucureşti, vom proceda la o analiză pe fiecare filială şi fiecare candidat în parte", a afirmat vag preşedintele PNL. 

ADVERTISING

El a mai fost întrebat o dată dacă conducerea centrală a PNL îl susţine pe Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat la CJ Prahova. 

“În primul rând, ştiţi foarte bine că propunerea trebuie să vină de la filială. Iar la nivelul conducerii politice sunt celelalte elemente de analiză pe care le vom avea în vedere şi de care vom ţine cont atunci când vom lua decizia”, s-a eschivat Ciucă. 

La rândul său, Marcel Ciolacu a anunţat categoric că nici el, nici social-democraţii nu susţin o candidatură a liberalului Iulian Dumitrescu la şefia CJ Prahova.

„Eu nu îl susţin pe domnul Iulian Dumitrescu şi nici PSD. PSD nu îl va susţine pe Iulian Dumitrescu. PSD are candidat propriu pe domnul Nanu (Virgiliu Daniel Nanu, preşedintele PSD Prahova şi prefectul judeţului Prahova - n.red.) la şefia Consiliului Judeţean Prahova şi va câştiga şefia Consiliului Judeţean”, a declarat Marcel Ciolacu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

PNL Prahova îl susţine pentru performanţa fără precedent

PNL Prahova afirmă într-un comunicat dat publicităţii miercuri seară că ”printre argumentele aleşilor locali de susţinere a candidaturii lui Iulian Dumitrescu se numără performanţa fără precedent a acestuia în atragerea de fonduri europene”, dar şi faptul că sub conducerea acestuia ”au fost demarate lucrările la centurile ocolitoare de la Comarnic, Azuga-Buşteni, Păuleşti, Mizil şi Câmpina” şi s-au făcut investiţii în zeci de localităţi din judeţ, dar şi în Spitalul Judeţean Ploieşti.

”Sunt proiecte importante şi mari aşa cum nu au existat nicicând după Revoluţie. Pentru toate, am muncit mult şi greu, împreună, în echipă. Ele au fost posibile datorită unei colaborări bune şi eficiente între unităţile administrativ teritoriale şi Consiliul Judeţean condus de Iulian Dumitrescu. În acest moment, Prahova nu îşi permite experimente administrative şi costurile unor blocaje sunt absolut uriaşe. Judeţul nostru are nevoie de continuitate”, se arată în scrisoarea deschisă a primarilor PNL din Prahova.

ADVERTISING

În opinia semnatarilor scrisorii, Iulian Dumitrescu este ”garanţia că proiectele începute vor fi duse la bun sfârşit şi că localităţile Prahovei vor continua să se dezvolte şi să prospere”, se mai arată în comunicatul PNL Prahova.

Iulian Dumitrescu, fost preşedinte PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL, este suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte al CJ Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

Preşedintele CJ Prahova este, de asemenea, suspectat că a omis să treacă, în trei dintre declaraţiile de avere pe care le-a completat, sume importante de bani care ar fi fost cheltuite preponderent pentru excursii în străinătate şi bunuri de lux achiziţionate din afara ţării, liceu privat, cursuri tenis, chirie într-un complex rezidenţial de lux.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇