Baronul Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar și nu poate reveni la șefia CJ Prahova

Baronul Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar și nu poate reveni la șefia CJ Prahova

Tribunalul Bucureşti a respins, luni, contestaţia înaintată de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, la măsura controlului judiciar impusă de DNA, în dosarul în care acesta este cercetat pentru luare de mită şi fals.

Ordonanţa procurorilor îi impune baronului PNL mai multe restricţii, inclusiv pe aceea de a exercita funcţia de preşedinte al CJ Prahova.

Instanţa a respins şi contestaţia formulată de sora lui Dumitrescu Angelica Lambrea, urmărită penal, pentru infracţiuni de complicitate la luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În acelaşi dosar DNA a început urmărirea penală şi faţă de cumnatul lui Iulian Dumitrescu, Daniel Lambrea.

ADVERTISING

“Plângerea faţă de controlul judiciar a fost depusă pentru a se clarifica dacă într-adevăr există nevoie de control judiciar pentru buna desfăşurare a urmăririi penale. Am invocat mai multe motive, care pot determina judecătorul să aprecieze că urmărirea penală se poate desfăşura în condiţii foarte bune fără nevoia controlului judiciar.

Am depus înscrisuri şi am scos în evidenţă mai multe aspecte în dosarul cauzei care într-adevăr dovedesc că la acest moment nu apare ca oportun şi temeinic acest control judiciar”, a declarat jurnaliştilor avocatul Cristian Ene, care îl reprezintă pe Dumitrescu.

ADVERTISING

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova era şi prim-vicepreşedintele PNL, dar şi unul dintre cei mai influenţi oameni din partid. Este însă un om politic extrem de discret, care evită apariţiile publice. El a deţinut două mandate de senator.

Iulian Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar, după ce ar fi primit peste 16 milioane de lei de la un om de afaceri care avea un contract cu CJ, iar ulterior a mai obţinut unul.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇