Întrebat câți candidați cu dosare penale are PSD, Ciolacu se scuză și aruncă pisica: Nu cunosc!

Întrebat câți candidați cu dosare penale are PSD, Ciolacu se scuză și aruncă pisica: Nu cunosc!

„Nu cunosc. Îmi cer scuze”, a răspuns Marcel Ciolacu, întrebat câţi candidaţi are PSD la alegerile din 9 iunie cu dosare penale.

Chestionat despre Robert Negoiţă, liderul PSD a răspuns cu o întrebare: „Este trimis în judecată?”

„Este posibil ca eu, Marcel Ciolacu, şi sunt ferm convins să am plângeri făcute la DNA. Asta nu înseamnă că am dosar penal. Cu toate că pe fond e înregistrată o plângere penală, fiindcă presupun că s-a făcut o plângere pentru o faptă penală. Mie, acum un an de zile, îmi veneau de la Primăria Buzău clasări pe plângeri făcute atunci când am fost viceprimar.

ADVERTISING

Dar cred că nu e om care a lucrat în administraţie să nu aibă. E o diferenţă mare între a avea o plângere, a fi în cercetare, eşti învinuit. Sunt o groază de paşi de parcurs, de a fi trimis în judecată etc.

Nu cred că sunt multe cazuri. Eu ştiu miniştrii care au furat tablă şi sunt trimişi în vreo două dosare penale (referire la Costel Alexe - n.red.). Eu ştiu primari de mari municipii emblematice, foste capitale ale României, care au făcut parte din grupuri infracţionale organizate, fiindcă dosarele au fost trimise în judecată de DIICOT (referire la Mihai Chirică - n.red.).

ADVERTISING

Eu ştiu primari care au furat alegerile ca să iasă primari şi acum sunt trimişi în judecată pentru fapte evidente – pentru că ai încasat bani din fonduri europene (referire la Clotilde Armand - n.red.). Astfel de cazuri le ştiu mai detaliat, dacă vreţi”, a completat Ciolacu.

Acum o lună, senatorul PSD Radu Oprea s-a pronunţat împotriva includerii vreunui candidat cu probleme juridice pe listele electorale ale social-democraţilor: "Atitudinea PSD este o constantă în ultima perioadă: oricine are probleme de natură juridică, aşa cum are Iulian Dumitrescu astăzi, este exclus să fie pe lista PSD."

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇