Clotilde Armand, trimisă în judecată chiar în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat: "Un caz penibil, cu acuzații ridicole"

Clotilde Armand, trimisă în judecată chiar în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat: "Un caz penibil, cu acuzații ridicole"

Procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Armand este acuzată că, în perioada mai – august 2022, în calitate de primar, a emis o dispoziţie prin care s-a desemnat singură manager al proiectului ”Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție”.

Ulterior, "inculpata a emis patru dispoziții care au produs foloase materiale pentru sine, beneficiind de majorări ale indemnizațiilor lunare în sumă de totală de 18.720 lei (venituri brute)”, precizează Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Ancheta a pornit de la o sesizare a Agenției Naționale de Integritate, făcută în noiembrie 2022.

ANI o acuza că a semnat ca primar mai multe dispoziții prin care s-a numit manager al unui proiect și și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30%.

ADVERTISING

În martie 2024, Clotilde Armand a pierdut procesul prin care ceruse anularea raportului ANI, în care a fost declarată în incompatibilitate și conflict de interese.

Tot azi Clotilde Armand și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al Sectorului 1.

438088743_989503712540954_8424155637188509939_n
Foto: Facebook/Clotilde Armand

"Am un mesaj pentru Marcel Ciolacu: Marcele, privește-ne cu atenție: Noi suntem cei care te vor trimite înapoi la covrigărie. Te aștept aici în Sectorul 1. Stau neclintită în fața linșajelor PNL PSD plătite din bani publici și în fața mizeriilor făcute de voi împotriva locuitorilor din Sectorul 1.

Puteți să vă comasați, puteți să vă legați cu lanțuri, puteți să-l puneți candidat și pe Klaus Iohannis la Sectorul 1, că de furat primăria asta nu vă mai dăm voie. (...)

Eu nu negociez cu mafia sau cu susținătorii acesteia, pentru că am promis toleranță zero față de orice încălcare a legii și mă țin de cuvânt. Găștile lui Andrei Chiliman și Dan Tudorache se agită să pună din nou mâna pe sector pentru mai multe șpăgi și diamante. Nu-i vom lăsa!", este mesajul lui Clotilde Armand, la depunerea candidaturii.

Reacţie la cald: Abia așteptam ca întregul dosar să ajungă în instanță să demontez toată aceasta făcătură

Imediat după aflarea veştii de la Parchet, Clotilde Armand leagă acest eveniment de candidatura la primărie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"În urmă cu câteva ore mi-am anunțat candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1 și mi-am depus la Biroul Electoral candidatura.

I-am transmis lui Ciolacu că Alianța Dreapta Unită o să-l trimită înapoi la covrigăria lui.

La 2 ore după, am aflat de la televizor că am fost trimisă în judecată pentru că am implementat un program anticorupție în administrația locală.

Un caz penibil, deschis la plângerea lui Dan Tudorache, cu acuzații ridicole, în care au inventat un prejudiciu de 3.000 euro.

Un dosar în care Marcel Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze, ca să nu mai zic actualul premier atacă independența Justiției la fiecare apariție publică, iar Alina Gorghiu a ajuns unealta PSD în demolarea Justiției. Abia așteptam ca întregul dosar să ajungă în instanță să demontez toată aceasta făcătură", scrie pe Facebook Clotilde Armand.

ADVERTISING

Drulă: Niște dosare fake, hărțuieli politice

Și șeful USR, Cătălin Drulă, a reacționat, spunând că sunt „hărțuieli politice”.

„Nu sunt surprins, ieri a fost trimisă în judecată Flavia Boghiu, viceprimarul USR, sunt nişte dosare fake, sunt hărţuieli politice împotriva unor oameni pentru care nu există nicio acuzaţie reală că ar fi pus mâna pe vreun ban, că ar fi făcut ceva cu vreuna dintre mafiile astea care sunt în jurul tuturor primăriilor.

S-au schimbat patru procurori la Sectorul 1 până când s-a găsit unul care să ducă această chestie până la final, la trimiterea în judecată. Ne aşteptam să se întâmple în timpul campaniei electorale, ne aşteptăm să mai urmeze. Arată de ce merge Alina Gorghiu cu şefii Justiţiei în vacanţă pe plajă în Brazilia, pentru că am ajuns ca magistraţii cinstiţi să fie intimidaţi şi hărţuiţi, de cinci ori eliminaţi din justiţie, şi de fiecare dată câştigă.

Diverşi judecători şi procurori oneşti sunt marginalizaţi, schimbaţi de la parchete, iar cei care sunt servili actualului regim sunt promovaţi, precum domnul Voineag de la DNA care închide dosarele actualei puteri, cum ar fi dosarul BMW-urilor - Bode, cum ar fi dosarul cu uniformele cumpărate la SRI (…) şi cum ar fi plagiatul domnului Ciucă pe care l-au spălat, l-au împachetat", a declarat Drulă la Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti.

El a adăugat că „politicienii care sunt corupţi şi hoţi trebuie să nu candideze şi să se ascundă".

"Consider că politicienii oneşti, cinstiţi, indiferent dacă sunt hărţuiţi de nişte instituţii care capătă tente de Belarus, trebuie să ţină capul sus şi să-şi continue munca şi misiunea. Este un singur principiu şi o singură unitate de măsură şi un singur standard despre standardul adevărului şi al cinstei. Când un regim devine un regim de opresiune, rezistenţa devine datorie", a mai spus liderul USR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇