ANI o acuză pe Clotilde Armand de incompatibilitate și conflict de interese: „Gata! M-au prins!”

ANI o acuză pe Clotilde Armand de incompatibilitate și conflict de interese: „Gata! M-au prins!”

Agenția Națională de Integritate (ANI) anunță că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de conflict de interese și incompatibilitate.

Mai exact, ANI acuză că din februarie și până în august, Armand a semnat ca primar 5 dispoziții prin care s-a numit manager al unui proiect și și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30%.

„În exercitarea atribuțiilor de primar, Armand Clotilde Marie Brigitte a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție, finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei”, se arată într-un comunicat remis de ANI.

ADVERTISING

Pe lângă Parchet, ANI a sesizat și instituția Prefectului Municipiului București.

Reacția primarului

Clotilde Armand a avut o reacție pe Facebook, în care îi acuză pe liberali pentru sesizarea ANI și spune că a respectat legea.

„Gata! M-au prins... Glumesc. Nu aveau ce. Am citit astăzi comunicatul ANI, pot să vă spun că am respectat legea în cazul proiectului Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție.

Avem o confirmare de la oficialii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care ne transmit că suntem eligibili. Înainte de a se face numirile în cadrul proiectului, a existat o verificare și autoritățile competente care ne-au transmis că totul este corect. Știți, nu facem nimic de capul nostru.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, în cadrul lucrării ce face obiectul comunicatului am răspuns de fiecare data solicitărilor ANI și am depus un punct de vedere însoțit de documente justificative care arată legalitatea activităților pe care le-am desfășurat în calitate de primar al Sectorului 1 București. N-am primit nici un răspuns și mi-a fost refuzat de mai multe ori accesul la dosar. (...)

Mă bucur că autoritățile sunt vigilente și că își fac treabă. Știam că unul dintre membrii PNL Sector 1 a făcut plângerea la ANI, într-o încercare disperată de hărțuire a mea. Nu avem nicio problemă ca Parchetul și Prefectul să verifice actele și le vom pune la dispoziție toate documentele pe care le vor solicita. Să vedeți acum cum intră în vrie aparatul de manipulare al PSD PNL și să țipe. Nu-i nimic. Mergem după ei. Nici un pas înapoi”, a scris Armand pe Facebook.

ADVERTISING

Ea menționează două articole de lege care în opinia ei ar demonstra că acuzațiile ANI nu se susțin.

  • art. 94 alin. 22 din Legea nr. 161/2003: „nu se află în situație de incompatibilitate, în sensul prevederilor alin. (2), funcționarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finanțat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum și din împrumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile [...].”
  • art. 16 din Legea nr. 153/2017: „(2) Indemnizațiile lunare ale președinților și vicepreședinților consiliilor județene și primarilor și viceprimarilor unităților administrativ-teritoriale care implementează proiecte finanțate din fonduri europene nerambursabile se majorează cu până la 25%”.

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇