Clotilde Armand anunță, într-o discuție cu Tudor Chirilă, că reziliază în instanță contractul cu Romprest

Clotilde Armand anunță, într-o discuție cu Tudor Chirilă, că reziliază în instanță contractul cu Romprest

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că a lansat în instanță acțiunea de reziliere a contractului cu firma de salubrizare Romprest, iar primul termen va fi pe 11 noiembrie.

Anunțul a fost făcut pe Facebook, ca răspuns la o postare a artistului Tudor Chirilă, care se întreba cum este posibil ca o firmă să aibă un contract pe 25 de ani cu o primărie.

”Ăsta trebuia să fi fost primul lucru suspect. Să semnezi un contract egal cu peste 5 mandate de primar. Cum ar putea o companie cu un asemenea contract să fie stimulată să-și facă treaba? Un asemenea contract înseamnă monopol”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

ADVERTISING

”Și cel mai important este cum nu a denunțat nimeni acest contract. Primari, funcționari, instituții etc. Vă las o veste în premieră aici: am lansat în instanță acțiunea de reziliere și primul termen este pe 11.11.2022. Dacă ar fi făcut asta și cei dinaintea noastră lucrurile stăteau diferit iar statul român nu mai era capturat de anumite grupuri de interese”, i-a răspuns Clotilde Armand.

Apoi, Tudor Chirilă afirmă că a fost taxat de internauți, care au spus că este normală durata de 25 de ani, cu argumentul că firma trebuie sa investească în utilaje, prin urmare are nevoie de amortizarea investiției și asta se poate face doar pe termen lung.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El o întreabă pe Clotilde Armand care e media acestui gen de contracte în alte administrații europene.

”Pentru cine nu știe, utilajele sunt ale noastre, plătite din banii noștri. În momentul în care o firmă își asumă un contract trebuie să îndeplinească anumite condiții și norme.

Nu este deloc normal să fie un contract de delegare de servicii de salubrizare pe 25 de ani la asemenea costuri astronomice - perioada trebuie să fie rezonabilă - ca orice alt contract. Gândiți-vă că în Sectorul 1 costurile de salubrizare erau asemănătoare cu cele din New York”, i-a răspuns primarul.

ADVERTISING

Amintim că Romprest a notificat Primăria Sectorului 1 că începând din dimineața zilei de duminică, 16 octombrie, va diminua operațiunile de salubrizare stradală. Adică va mătura mai puțin și nu va mai colecta gunoiul rămas în spațiile publice.

Societatea de salubrizare susține că ia aceste măsuri din cauză că primăria de sector nu i-ar fi achitat sumele datorate în baza protocolului de salubrizare.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇