Federația Sanitas s-a supărat pe premierul Cîțu, din cauza declarațiilor despre salarii și sporuri

Federația Sanitas s-a supărat pe premierul Cîțu, din cauza declarațiilor despre salarii și sporuri

Federatia Sanitas din România s-a supărat pe premierul Florin Cîțu, din cauza declarațiilor făcute despre ”veniturile prea mari ale salariaților din sănătate”.

Declarațiile au fost făcute de Cîțu azi, în ziua în care un incendiu izbucnit la Institutul Matei Balș din Capitală a ucis 5 oameni.

”Premierul Cîțu - declarații halucinante! Nici nu s-a risipit tot fumul de la incendiul din Spitalul Matei BALȘ, familiile pacienților nu știu încă de soarta acestora, angajații care au fost de serviciu, negri încă de fum stau la coadă la Poliție pentru declarații, iar primul-ministru (sic!) iese în conferința de presă și ne vorbește cu cinism despre veniturile prea mari ale salariaților din sănătate!

ADVERTISING

Nimic despre adevărații responsabili/vinovați! Îi înțelegeam confuzia dacă nu ar fi vorba despre o recidivă: este același om politic care nu foarte demult declara că sănătatea și învățământul nu trebuie să fie priorități naționale! În tot acest timp noi ne așteptăm la reforme reale!”, a transmis Federația.

Iată declarația care i-a deranjat pe sindicaliști:

Metehnele sistemului de sănătate din România și-au făcut prezența și astăzi și le-am văzut prezente  în această tragedie. Deși au fost alocate resurse importante acestui sector - doar anul trecut au fost alocate 65 de miliarde de lei, adică 6,1% din PIB -  doar o foarte mică parte din acești bani au fost alocați investițiilor. Este momentul pentru toată să înțeleagă că nu mai putem merge așa mai departe. Nu putem să cheltuim 90% din resurse, 95%, doar pe salarii și sporuri. Este nevoie să alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiții, pentru a evita astfel de tragedii în viitor.

premierul Florin Cîțu
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vezi și Cîțu amenință cu demiteri după incendiul de la Matei Balș: E momentul ca în România fiecare angajat să își facă treaba pentru care e plătit!

5 decese după incendiul de la Matei Balș

Un incendiu puternic a izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din București. Cinci persoane au murit, patru dintre ele fiind găsite carbonizate.

Inițial, vineri dimineață au fost anunțate 3 decese ale unor pacienți cu Covid, care au fost găsiti carbonizați. Ulterior, s-a confirmat decesul celui de-al patrulea pacient, o femeie de 80 de ani, care avea arsuri pe 20% din suprafața corpului și a avut nevoie de resuscitare. Femeia a murit după ce a ajuns la Spitalul Floreasca.

ADVERTISING

La câteva ore de la incendiu a fost anunțat al cincilea deces, după ce cadavrul unei victime a fost găsit carbonizat într-o baie a spitalului. Nu se știe momentan sexul persoanei şi nici dacă este vorba despre un pacient sau un cadru medical.

Totodată, 102 pacienți cu Covid au fost evacuați. Cei afectați de incendiu au fost transferați către alte spitale, iar ceilalți au fost relocați în alte corpuri ale Institutului Matei Balș.

De precizat este ca niciunul dintre pacienții evacuați nu se afla la Terapie Intensivă, dar în urma incendiului câțiva care au fost duși la alte unități sanitare au necesitat intubare.

DSU anunţă două numere de telefon pentru rudele celor internaţi la Matei Balș şi transferaţi după incendiu. Acestea sunt: 021.2069398 şi 021.2648515.

Incendiul de la Matei Balș vine la două luni după cel de la spitalul din Piatra Neamț, soldat cu 10 morţi.

Citește mai multe despre tragedia de la Matei Balș:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇