Faimosul chirurg din Timişoara prins în flagrant când lua mită a fost arestat

Faimosul chirurg din Timişoara prins în flagrant când lua mită a fost arestat

Medicul Marian Gaşpar, şeful Secţiei Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei decizii a magistraţilor de la Tribunal Timiş, fiind acuzat de luare de mită în formă continuată.

Medicul a fost prins în flagrant, luni, în timp ce primea mită 1.000 de euro de la un pacient și apoi a fost reținut.

Anchetatorii au stabilit ulterior că doar în ultima săptămână ar fi primit sume între 100 şi 2.000 de euro de la şase pacienţi şi rude ale acestora.

ADVERTISING

”În data de 26.09.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul M.G. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată (6 acte materiale).

În fapt, s-a reţinut că în perioada 19.09. - 26.09.2022, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul unei unităţi spitaliceşti din municipiul Timişoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la şase pacienţi sau de la aparţinători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro şi 2.000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurarea conform atribuţiilor de serviciu”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇