„Fabrica de permise” din Suceava: Examinatorii primeau șpagă peste jumătate de milion de euro în fiecare an

„Fabrica de permise” din Suceava: Examinatorii primeau șpagă peste jumătate de milion de euro în fiecare an

Instructorii auto din Suceava judecați în dosarul fabricii de permise ilegale ar fi strâns chiar și jumătate de milion de euro în fiecare an din banii primiți de la candidați.

Suma nu era fixă, scriu procurorii în dosarele trimise în instanță. Șpaga cerută varia între 100 și 600 de euro și depindea de vârsta, etnia ori sexul candidatului, potrivit Digi24.

Mai exact, femeile, persoanele sau cele care erau la a treia sau la a patra examinare plăteau sume mai mari.

Examinatorii strângeau într-o singură zi aproximativ 4.000 de euro și, anual, suma se ridica și la 500.000 de euro.

ADVERTISING

Și la proba teoretică cereau șpagă și foloseau tehnica audio la distanță prin care le suflau candidaților răspunsurile corecte. Pentru fiecare suflare a răspunsului corect, aceștia cereau mită în valoare de 100 de euro.

Amintim că DNA a anunţat, săptămâna trecută, că a finalizat cercetările într-un al şaselea dosar care vizează fraudarea examenului auto la Suceava şi a trimis în judecată 28 de persoane.

8 dintre inculpaţi sunt angajaţi MAI, care, împreună cu instructori auto şi intermediari, ar fi facilitat fraudarea probei practice a examenului de către 50 de persoane, în cursul anului 2020, informează DNA.

ADVERTISING

Acest al şaselea dosar a fost disjuns având în vedere dimensiunea infracțională și numărul mare de persoane implicate în întreaga procedură de examinare de la „fabrica de permise” din Suceava.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇