Dosarul 5 din Mafia permiselor de la Suceava: Șpăgi enorme pentru comisarul șef, cu care apropiații au cumpărat terenuri, case și mașini

Dosarul 5 din Mafia permiselor de la Suceava: Șpăgi enorme pentru comisarul șef, cu care apropiații au cumpărat terenuri, case și mașini

25 de inculpaţi au fost trimişi în judecată în al cincilea dosar finalizat de procurorii DNA Suceava privind fapte de corupţie ale unor angajaţi ai Serviciului de Permise.

Au fost trimişi în judecată angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), instructori şi intermediari ai şcolilor de şoferi care, în schimbul unor bani, ar fi permis fraudarea probei teoretice a examenului de obţinere a permisului auto pentru 70 de candidaţi, în cursul lunii septembrie 2020.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA transmis joi, acest dosar a fost disjuns, având în vedere dimensiunea infracţională şi numărul mare de persoane implicate în întreaga procedură de examinare.

ADVERTISING

În acest moment, se mai desfăşoară cercetări pentru fapte legate de fraudarea probei practice a examenului, urmărirea penală continuând într-un dosar separat.

Potrivit procurorilor, în perioada 7 - 18 septembrie 2020, comisarul şef Ionuţ Radu Obreja, la data faptelor şef al Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări Suceava, prin intermediul lui Gheorghe Ionel Perijoc, ar fi primit şpagă 118.000 de euro de la 70 de candidaţi.

Banii erau pentru a le spune candidaților răspunsurile corecte aferente examenului teoretic pentru obţinerea permisului de conducere sau să permită acestora să pătrundă în sala de examinare cu echipamente tehnice de comunicare ori înregistrare audio/video.

ADVERTISING

În plus, pentru a ascunde bani obţinuţi ilegal, în perioada 2017 - 2020, Obreja a determinat mai multe persoane din anturajul său să deţină, să schimbe, să transfere sau să folosească în total 1.330.000 de euro şi 246.500 de lei.

De asemenea, persoanele respective au achiziţionat pe numele lor, dar în fapt pentru Obreja, mai multe bunuri imobile (terenuri, apartamente, case sau spaţii comerciale în valoare totală aproximativă de 1.809.465 euro) şi bunuri mobile (trei autoturisme, în valoare totală aproximativă de peste 80.000 euro).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇