Explozie puternică în Nagorno-Karabah: Cel puțin 20 de morți și 300 de răniți (Foto & Video)

Explozie puternică în Nagorno-Karabah: Cel puțin 20 de morți și 300 de răniți (Foto & Video)

Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și aproape 300 au fost rănite în urma unei explozii puternice la un depozit de combustibil din regiunea separatistă Nagorno-Karabah.

Autoritățile locale au declarat că 290 de persoane au fost internate în spitale, iar zeci dintre ele sunt în stare critică. Cauza exploziei rămâne necunoscută, relatează The Guardian.

Centrele medicale din orașul Stepanakert funcționează la capacitate maximă, iar personalul medical a cerut ca pacienții aflați în stare gravă să fie transportați în Armenia.

ADVERTISING

„În acest moment nu mai avem resurse medicale”, a declarat un oficial al spitalului, adăugând că nu mai există nici antibiotice. „Avem un număr foarte mare de pacienți arși. Trebuie să îi transportăm de urgență în unități specializate pentru arși din Erevan”, a precizat el.

Oficialii armeni au trimis o echipă de medici de la Erevan la Stepanakert. Numărul morților este însă de așteptat să crească semnificativ în timpul zilei.

Zeci de oameni stăteau la coadă la depozitul în care s-a produs explozia pentru a-și alimenta mașinile cu combustibil să poată pleca din regiune, potrivit autorităților separatiste din Nagorno-Karabah.

Armata azeră a învins forțele armene săptămâna trecută, forțând autoritățile separatiste să depună armele și să înceapă discuții privind „reintegrarea” Nagorno-Karabah în Azerbaidjan după trei decenii de guvernare separatistă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În timp ce Azerbaidjanul s-a angajat să respecte drepturile etnicilor armeni din regiune, mulți localnici s-au temut de represalii și au decis să plece în Armenia.

Guvernul armean a declarat că mai mult de 13.550 de locuitori din Nagorno-Karabah au fugit până acum în Armenia.

Uniunea Europeană (UE) urmează să primească marţi, la Bruxelles, oficiali de rang înalt din Armenia şi Azerbaidjan.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇