Emil Boc e noul președinte al Asociației Municipiilor. Primarii cer adoptarea urgentă a bugetului pe 2021

Emil Boc e noul președinte al Asociației Municipiilor. Primarii cer adoptarea urgentă a bugetului pe 2021

Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca, a fost ales președinte al Asociației Municipiilor din România.

”În perioada 16-17 decembrie 2020, a avut loc Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România (AMR), municipiile membre ale AMR alegând noua structură de conducere pentru următorii 4 ani, 2020 – 2024. Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca, este noul președinte al AMR”, se arată într-un comunicat.

A fost ales și noul Comitetul Director al AMR, care a adoptat o rezoluție prin care cere partidelor parlamentare constituirea cât mai urgentă a Guvernului și aprobarea Legii bugetului de stat pe 2021 până la sfârșitul anului.

ADVERTISING

Solicităm urgent partidelor parlamentare să finalizeze negocierile politice în vederea constituirii unei viitoare formule guvernamentale, pentru a crea președintelui României posibilitatea desemnării unui candidat la funcția prim ministru care să obțină votul de încredere din partea Parlamentului pănă la sfârșitul anului 2020 și, ulterior, Guvernul, cât mai repede cu putinta, să propună forului legislativ aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021”, precizează comunicatul.

ADVERTISING

Totodată, primarii cer Guvernului mai mulți bani, precizând că este nevoie de corectarea dezechilibrelor bugetare și scăderea drastică a veniturilor bugetelor locale în anul 2020, din cauza pandemiei.

”Pentru a corecta dezechilibrele bugetare și scăderea drastică a veniturilor bugetelor locale în anul 2020, ca urmare a pandemiei pe care o parcurgem, solicităm Guvernului României alocarea de resurse financiare în cadrul viitorului proiect de lege a bugetului de stat, în scopul creșterii valorii veniturilor bugetelor locale peste nivelul anului 2020”, spun edilii.

ADVERTISING

Asociația precizează că, în cazul în care bugetul nu va fi adoptat în termenul legal, Guvernul trebuie să dea o ordonanță de urgență prin care să scurteze termenele prevăzute de lege pentru aprobarea bugetelor locale pentru anul 2021

”In contextul neadoptării legii bugetului de stat pentru anul 2021 in termenul legal, solicitam Guvernului României analizarea oportunității adoptarii unei ordonanțe de urgență prin care să se scurteze termenele legale prevăzute de lege pentru aprobarea bugetelor locale pentru anul 2021”, se mai arată în comunicat.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇