După DSP, şi Spitalul de Urgenţă Sibiu va avea conducere militară venită din alt capăt al ţării

După DSP, şi Spitalul de Urgenţă Sibiu va avea conducere militară venită din alt capăt al ţării

Directorul medical al Spitalului Militar Galaţi, Constantin Vlase, va prelua conducerea Spitalului Judeţean Sibiu.

Ministerul Apărării Naţionale a precizat, vineri, că  locotenent-colonelul medic Constantin Vlase, directorul medical al Spitalului Militar din Galaţi, va prelua conducerea Spitalului Judeţean Sibiu. 

Fostul director a demisionat miercuri

Fostul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Liliana Coldea, a demisionat miercuri, la cinci zile după ce vicepremierului Raluca Turcan i-a cerut acest lucru.

ADVERTISING

Ea a acuzat presiuni şi jocuri politice, considerând că sistemul sanitar din Sibiu nu a avut de suferit de când este manager.

Judeţul Sibiu are cea mai mare rată de infectare din ţară, iar Spitalul Judeţean Sibiu este cea mai mare unitate spitalicească din judeţ, care preia cazurile cela mai grave.  

În repetate rânduri, medicii au reclamat lipsa locurilor pentru pacienţii cu noul coronavirus, fostului manager imputându-i-se că nu a luat la timp măsurile necesare pentru mărirea capacităţii de tratare.  

ADVERTISING

Potrivit datelor transmise de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, în prezent sunt disponibile în Spitalul Judeţean 12 paturi ATI dedicate pacienţilor COVID, complet dotate, iar după punerea în funcţiune a noii staţii de oxigen va creşte treptat capacitatea cu încă 22 de paturi ATI. 

În judeţ mai sunt disponibile paturi dedicate COVID, inclusiv paturi ATI, în Spitalul Militar, Spitalul CFR, în spitalele din Mediaş, Cisnădie şi Agnita. 

În această săptămână şi conducerea DSP Sibiu a fost preluată de un medic militar. 

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇