După ce a renunțat complet la imunizarea cu AstraZeneca, Danemarca îi dă Germaniei parte din dozele de vaccin

După ce a renunțat complet la imunizarea cu AstraZeneca, Danemarca îi dă Germaniei parte din dozele de vaccin

Danemarca va împrumuta 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca Germaniei, după ce l-a retras din programul său de vaccinare împotriva coronavirusului, din cauza temerilor legate de efectele secundare.

"În urma unei cereri din partea ministrului-preşedinte al landului Schleswig-Holstein, Guvernul a decis să pună la dispoziţia regiunilor frontaliere 55.000 de doze de vaccin AstraZeneca", a anunţat Ministerul danez de Externe într-un comunicat, notează AFP.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

"Dozele de vaccin vor fi returnate conform unui termen stabilit de comun acord", a adăugat el.

Danemarca a fost prima ţară europeană care a anunţat săptămâna trecută că renunță la vaccinarea antiCovid cu AstraZeneca, justificând această opţiune radicală prin efectele secundare "rare", dar "grave".

Decizia a fost luată în pofida undei verzi din partea autorităţii de reglementare europene şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru utilizarea lui.

Regatul scandinav îşi continuă campania de imunizare deocamdată cu vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna şi a indicat că poate reintroduce vaccinul AstraZeneca la o dată ulterioară "dacă situaţia se schimbă".

Ţara are un stoc de 200.000 de doze de ser AstraZeneca.

Mai multe țări europene au transmis ca vor să ia dozele nedorite de vaccin AstraZeneca din Danemarca.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!