Dragoș Săvulescu vrea să dea România în judecată la CEDO și să ceară despăgubiri

Dragoș Săvulescu vrea să dea România în judecată la CEDO și să ceară despăgubiri

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu vrea să dea România în judecată la CEDO și să ceară despăgubiri statului român, pentru că a fost arestat în Grecia și ar fi fost condamnat pe nedrept la București.

Avocatul acestuia, Matthew Oresman, spune că Săvulescu a finalizat procesul judiciar în Italia și nu este nevoie ca el să se întoarcă în România.

”Din motive pe care nu le înțelegem, România a refuzat până acum să recunoască sentința impusă domnului Savulescu de către instanța italiană în temeiul dreptului european. Întrucât domnul Savulescu a finalizat procesul judiciar în Italia, nu este nevoie ca el să se întoarcă în România.

ADVERTISING

Cea mai mare întrebare este de ce autoritățile române nu au anulat mandatul de arestare învechit și nu au închis acest caz. După cum a arătat clar decizia din Grecia, autoritățile române au indus în eroare autoritățile elene atunci când au spus că dosarul este încă deschis. Conform legislației europene, cazul ar trebui închis”, a declarat avocatul pentru G4media.ro.

Matthew Oresman consideră că decizia instanței din Grecia de a nu îl extrăda pe Săvulescu în România se adaugă probelor deja disponibile împotriva României în procesul pe care îl va intenta la CEDO.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”El se va lupta pentru a-și spăla imaginea și va lupta împotriva erorii judiciare din cazul său, dar și a altor erori ale Justiției din România, inclusiv prin revizuirea acțiunilor guvernului român și a acestei erori judiciare în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.

El va solicita despăgubiri statului român din pricina prejudiciului suferit. Decizia instanței din Grecia (de a nu îl extrăda pe Săvulescu în România – n.r.) se adaugă probelor deja disponibile împotriva României în acest efort”, a subliniat avocatul.

ADVERTISING

Context

Fost acționar la Dinamo București, Dragoș Săvulescu este condamnat la 5 ani și 6 luni de închisore, pentru abuz în serviciu. Este vorba despre dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa. În acelaşi dosar a fost condamnat şi Radu Mazăre, în prezent încarcerat.

Sentința a fost dată în 2019, dar Săvulescu a fugit în Italia, pe numele său fiind emis un mandat internațional de arestare emis de România.

Autoritățile din Italia au rejudecat cazul lui Săvulescu și au decis să șteargă o parte din pedeapsă și restul rezultat să fie cu suspendare și să poată fi ispășit în Italia. Omul de afaceri a plecat apoi în Grecia, fiind arestat în data de 9 august pe insula Mykonos, în baza unui mandat emis de Interpol.

Săvulescu pare să fi fost dat de gol de iubita lui, care l-a pozat în mai multe ipostaze și a publicat fotografiile pe Instagram, la stories.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇