O curte de apel din Grecia respinge extrădarea lui Dragoș Săvulescu UPDATE

O curte de apel din Grecia respinge extrădarea lui Dragoș Săvulescu <span style="color:#990000;font-size:100%;">UPDATE</span>

Curtea de Apel Syros a blocat extrădarea omului de afaceri fugar Dragoș Săvulescu, arestat în data de 9 august pe insula Mykonos, în baza unui mandat emis de Interpol. Ministerul Justiției a confirmat, sâmbătă, informația.

Decizia vine după ce Curtea de Apel din Napoli, unde Săvulescu este rezident, respinsese și ea extrădarea, scrie portalul albanez Politiko, care îl prezintă drept soțul modelului albanez Angela Martini.

„Chiar dacă în ultimele săptămâni am trecut prin iad, arestarea mea din Mykonos a dovedit încă o dată că autoritățile române au ignorat abuziv legislaţia italiană și europeană, prin menţinerea unui mandat de arestare în situaţia în care din punct de vedere legal nu aveau autoritatea de a face acest lucru”, a spus Dragoş Săvulescu potrivit unui comunicat citat de Politiko.

ADVERTISING

UPDATE: Ministerul Justiției a confirmat informația:

"Instanţa din Republica Elenă a respins miercuri, 08.09.2021, cererea de predare a persoanei condamnate Săvulescu Emil-Dragoş, arestat provizoriu la data de 9 august 2021, în vederea executării mandatului european de arestare emis de către Curtea de Apel Bucureşti, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive de condamnare. Informarea oficială este transmisă de către autorităţile competente elene autorităţii judiciare române emitente (Curtea de Apel Bucureşti) în conformitate cu dispoziţiile articolului 22 din Decizia-cadru nr. 584/2002 privind mandatul european de arestare şi procedurile de predare între statele membre", a transmis, sâmbătă, Ministerul Justiţiei.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Conform sursei citate, Ministerul Justiţiei nu deţine o informare oficială în acest sens. Instanţa din statul de executare are obligaţia de a informa autoritatea judiciară emitentă şi nu autoritatea administrativă.

Fost acționar la Dinamo București, Dragoș Săvulescu este condamnat la 5 ani și 6 luni de închisore, pentru abuz în serviciu. Este vorba despre dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa. În acelaşi dosar a fost condamnat şi Radu Mazăre, în prezent încarcerat.

Sentința a fost dată în 2019, dar Săvulescu a fugit în Italia, pe numele său fiind emis un mandat internațional de arestare emis de România.

ADVERTISING

Autoritățile din Italia au rejudecat cazul lui Săvulescu și au decis să șteargă o parte din pedeapsă și restul rezultat să fie cu suspendare și să poată fi ispășit în Italia.

Săvulescu pare să fi fost dat de gol de iubita lui, care l-a pozat în mai multe ipostaze și a publicat fotografiile pe Instagram, la stories.

Vezi textele zilei pe Spotmedia:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇