Dovezi îngrozitoare ale măcelului din zona Kiev: "Rusia e mai rea ca ISIS" (Imagini cu impact emoţional)

Dovezi îngrozitoare ale măcelului din zona Kiev: "Rusia e mai rea ca ISIS" (Imagini cu impact emoţional)

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a distribuit pe Twitter imagini şocante de la Bucea, orăşelul de lângă Kiev de unde s-au retras invadatorii ruşi.

Ce au lăsat în urmă este un măcel cumplit.

Alături de imaginile cu cadavrele ucrainenilor lăsate pe stradă, ministrul a adăugat în postare:

“Masacrul de la Bucea a fost deliberat. Ruşii vor să elimine cât de mulţi ucraineni pot. Trebuie să îi oprim şi să îi dăm afară.

Solicit ACUM noi sancţiuni devastatoare ale G7:

  • embargo în privinţa petrolului, gazelor, cărbuni;
  • închiderea tuturor porturilor pentru navele şi bunurile ruseşti,
  • deconectarea tuturor băncilor ruseşti de la SWIFT”.

Rusia e mai rea ca ISIS

Ministrul de Externe crede că trupele ruse au executat civili în timp ce se retrăgeau din regiuni „din furie și doar pentru că au vrut să omoare”.

ADVERTISING

Kuleba a calificat Rusia ca fiind „mai rea decât Statul Islamic” și a spus că este posibil ca acțiunile sale militare ar putea echivala cu genocid.

Vorbind la Times Radio, el a adăugat: "Omorau civili în timp ce se retrăgeau, în timp ce stăteau acolo în acest oraș Bucea și, de asemenea, în alte orașe și sate din regiuni cheie, dar și în timp ce se retrăgeau din ele, din furie și doar pentru că doreau să omoare. Nu exista un motiv. Aceștia (cei ucişi - n.red.) nu erau gherile, nu erau oameni care li se opuneau. Rusia este mai rea decât ISIS, punct".

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Am găsit oameni cu mâinile și picioarele legate, oamenii erau civili și au fost împușcați în ceafă. Au fost clar executați. Am găsit gropi comune și cadavre incendiate pe jumătate (...) Ceea ce a făcut Rusia arată clar ca o crimă de război, a declarat şi Serghei Nikiforov, purtătorul de cuvânt al președintelui Ucrainei, citat de The Guardian.

Forţele ucrainene nu au putut pătrunde decât în urmă cu trei zile în oraşul Bucea, care era inaccesibil de aproape o lună.

Aproape 300 de cadavre au trebuit înhumate „în gropi comune”, a declarat primarul Anatoli Fedoruk.

ADVERTISING

„La Bucea, am înhumat deja 280 de persoane în gropi comune”, deoarece este imposibil să se facă acest lucru în cele trei cimitire ale municipalităţii, sub tirurile militarilor ruşi.

„Pe unele străzi, am văzut 15 sau 20 de cadavre pe sol”, dar „nu pot spune câte mai sunt în curţi, în spatele gardurilor”, a adăugat el. „Câtă vreme geniştii nu au trecut să le verifice, sfatul este ca (aceste cadavre) să nu fie ridicate”, pentru că ar putea fi minate, a mai spus el. „Acestea sunt consecinţele ocupaţiei ruse, acţiunile” duşmanului, a acuzat Fedoruk.

Jurnaliştii AFP au văzut spărturile provocate de obuze în clădiri de locuit şi numeroase caroserii de maşini.

Ziua 39 de război - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇