Explozii puternice la Odesa: Flăcările se înalţă spre cer şi fumul negru gros a acoperit oraşul (Video)

Explozii puternice la Odesa: Flăcările se înalţă spre cer şi fumul negru gros a acoperit oraşul (Video)

Jurnaliştii din Odesa au semnalat o serie de explozii care s-au auzit duminică dimineaţă şi au relatat că depozite de combustibil sunt în flăcări.

În imaginile postate pe reţelele de socializare se văd flăcări uriaşe şi fum negru gros care îneacă oraşul port de la Marea Meagră.

Azi noapte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că Rusia pregătește „atacuri puternice” în sud.

Au apărut şi oficial câteva detalii despre exploziile auzite la Odesa. Anton Herașcenko, consilier al ministrului de Interne, a scris pe contul său Telegram că Odesa a fost atacată din aer. „În unele zone au fost semnalate incendii. Unele dintre rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană”, a spus el, citat de The Guardian.

ADVERTISING

Şi purtătorul de cuvânt al administrației regionale, Serghei Bratchuk, a declarat că una dintre „facilitățile de infrastructură critică” din Odesa a fost lovită. „Sperăm că nu vor fi victime”, a spus Bratchuk. EFE scrie că lovită a fost o rafinărie.

Rachetele au lovit orașul-port sudic la primele ore ale zilei de duminică, a anunțat şi consiliul orașului într-o postare online. Relatările jurnaliştilor de la faţa locului sunt însă mult mai descriptive.

“Trezit la Odesa de o serie de exprozii puternice, care par să vină din locuri diferite din oraş. Se aud din nou avertismentele de raid aerian, prima dată declanşate la 04.30.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fum negru pe cer deasupra Odesei, după ce s-au auzit explozii puternice în această dimineaţă, aproximativ la ora 06.00”, a transmis Richard Gainsford, ITV.

Acelaşi jurnalist are imagini cu terminale de depozitare a combustibilului în flăcări, precizând că au fost lovite de rachete.

”Am numărat cel puţin cinci puncte separate de impact”, a adăugat jurnalistul.

“Explozii puternice la Odesa. Geamurile camerei mele de hotel s-au zguduit. Nu este clar ce s-a întâmplat”, a scris şi Isabelle Khushudian, corespondent Washington Post. “Se pare că cel puţin un depozit de combustibil din/de lângă port a fost lovit. Flăcările sunt încă vizibile la baza coloanelor de fum”, relatează ea.

ADVERTISING

Iată şi alte imagini:

Ziua 39 de război - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇