Polonia nu e mulțumită de rolul Germaniei în Europa: "Ca şi Franţa, are o părtinire puternică în favoarea Moscovei"

Polonia nu e mulțumită de rolul Germaniei în Europa: "Ca şi Franţa, are o părtinire puternică în favoarea Moscovei"

Vicepremierul Poloniei acuză Franța și Germania că sunt prea aproape de Rusia.

„Germania, ca și Franța, are o părtinire puternică în favoarea Moscovei”, a spus Jaroslaw Kaczynski, care este și liderul partidului de guvernământ Lege și Justiție (PiS), într-un interviu acordat cotidianului german Die Welt.

„De-a lungul anilor, guvernul german nu a vrut să vadă ce face Rusia sub conducerea lui Putin și vedem rezultatul astăzi”, a spus Kaczynski, citat de The Guardian. „Polonia nu este mulțumită de rolul Germaniei în Europa”, a adăugat el.

ADVERTISING

Oficialul polonez a mustrat Berlinul pentru că a căutat să reconstruiască ceea ce fostul cancelar al secolului al XIX-lea Otto von Bismarck făcuse: "o dominație germană, dar cot la cot cu Rusia”.

Vicepremierul polonez a condamnat Berlinul, în special, pentru că nu a livrat suficiente arme Ucrainei și a refuzat un embargo cel puțin asupra importului de petrol din Rusia.

„Este important să știm că Rusia obține venituri de patru până la cinci ori mai mari din vânzările de petrol decât vânzările de gaze”, a spus Kaczynski.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Nu putem continua să sprijinim permanent o mare putere precum Rusia plătindu-i miliarde”, a adăugat el.

Înainte de invazia Rusiei din 24 februarie, Germania importa 55% din gazul său natural din Rusia, jumătate din cărbune și aproximativ 35% din petrol.

Ziua 39 de război - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇