Dosar penal pentru Alfred Bulai (SNSPA). Noi informații ar putea fi făcute publice marți

Dosar penal pentru Alfred Bulai (SNSPA). Noi informații ar putea fi făcute publice marți

Poliţia Capitalei a deschis, luni, un dosar de cercetare penală pentru „folosirea funcţiei în scop sexual”, după acuzaţiile aduse profesorului Alfred Bulai de la SNSPA. Iar surse din Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 susțin că date oficiale în acest caz ar putea fi date publicităţii marţi.

„Poliţiştii Capitalei au demarat investigaţiile, faţă de persoana în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun. Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosirea funcţiei în scop sexual, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”, a precizat sursa citată.

ADVERTISING

Potrivit News.ro, surse din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care desfăşoară cercetări în contextul acuzaţiilor care îl vizează pe profesorul Albert Bulai, afirmă că, înainte de orice audiere în cadrul acestui dosar, trebuie lămurite, în primă fază, aspecte precum: data comiterii presupuselor fapte, locul comiterii presupuselor fapte, calitatea făptuitorului.

Noi date oficiale în acest caz ar putea fi date publicităţii marţi, mai precizează sursele citate.

Și SNSPA a anunțat primele măsuri, după acuzaţiile lansate de mai multe foste studente la adresa profesorului Alfred Bulai, instituţia de învăţământ precizând că are o toleranţă zero pentru orice formă de hărţuire, discriminare sau abuz.

ADVERTISING

Comisia de etică a SNSPA anchetează situaţia creată, pe durata analizei, Alfred Bulai fiind retras din poziţia de director al Departamentului de Sociologie. De asemenea, participarea la activităţile didactice i-a fost suspendată.

Sociologul Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, este acuzat de mai multe studente că le-ar fi cerut să se dezbrace în fața lui.

Totul s-ar fi petrecut în perioada de practică, în camera în care profesorul era cazat, acolo unde le-a cheamat pe studente să le ofere feedback academic, potrivit site-ului de investigații Snoop.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇