Doi angajați la Primăria Drobeta ar fi emis aproape 100 de certificate de vaccinare false. Polițiștii fac zeci de percheziții (Video)

Doi angajați la Primăria Drobeta ar fi emis aproape 100 de certificate de vaccinare false. Polițiștii fac zeci de percheziții (Video)

Poliţiştii fac, miercuri dimineaţă, 64 de percheziţii domiciliare, în judeţele Mehedinţi, Dolj şi Caraş-Severin, la persoane bănuite de falsificarea unor certificate de vaccinare.

”În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi efectuează 64 de percheziţii domiciliare, în judeţele Mehedinţi, Dolj şi Caraş-Severin, la persoane bănuite de fals”, anunţă IGPR.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic şi uz de fals.

ADVERTISING

Din cercetări a reieşit că, în perioada 15 mai - 25 iunie, doi bărbaţi din Drobeta-Turnu Severin, angajaţi ai unei instituţii publice, ar fi accesat, fără drept, o aplicaţie informatică şi ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Potrivit Digi24, este vorba despre angajați ai Primăriei Drobeta-Turnu Severin.

Astfel, pentru 96 de persoane ar fi fost generate adeverinţe de vaccinare false, care atestă, în mod nereal, că au fost imunizate împotriva Covid-19.

ADVERTISING

Vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri şi propunerea măsurilor legale.

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE FALS

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇