Doctorițele arestate de la Spitalul Sf. Pantelimon, puse în libertate, fără restricții

Doctorițele arestate de la Spitalul Sf. Pantelimon, puse în libertate, fără restricții

Cele două doctorițe de la Spitalul Sf. Pantelimon, arestate în urmă cu aproape două săptămâni, vor fi puse în libertate.

Curtea de Apel Bucureşti le-a admis marţi contestaţia celor două doctorițe, Maria Miron şi Mirela Paiuş, la măsura plasării lor în arest preventiv. Decizia este definitivă și nu prevede nicio măsură restrictivă.

„S-a admis contestația inculpaților și s-a dispus punerea în libertate a acestora”, este decizia de marți a Curții de Apel București.

Maria Alexandra Miron este acuzată de omor calificat şi tentativă la omor calificat, iar Mirela Păiuş este acuzată de omor calificat, ambele cu premeditare.

ADVERTISING

Cele două doctoriţe au fost arestate preventiv în 8 august, prin decizia Tribunalului Bucureşti.

Cei doi medici sunt acuzaţi de omor calificat cu premeditare după decesul unui bărbat de 54 de ani, căruia i-au scăzut intenţionat doza de noradrenalină, procedură despre care președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă susţine că este corectă şi în niciun caz nu poate fi vorba despre omor cu premeditare.

În cazul extrem de controversat, Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, luni, că a făcut demersuri pentru contactarea Societăţii Europene de Anestezie şi Terapie Intensivă şi a Societăţii Mondiale de Anestezie şi Terapie Intensivă pentru realizarea unui audit profesional medical independent al lucrurilor care s-au întâmplat la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, unde sunt cercetate decesele unor pacienţi, doi medici fiind arestaţi.

ADVERTISING
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇