Dmitri Medvedev critică rasist vizita liderilor europeni la Kiev. Niciun cuvânt despre Iohannis

Dmitri Medvedev critică rasist vizita liderilor europeni la Kiev. Niciun cuvânt despre Iohannis

Fostul președinte și premier al Rusiei, Dmitri Medvedev, folosește clișee rasiste la adresa liderilor europeni aflați la Kiev: președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi.

„Iubitorii europeni ai broaștelor, lebărvurştilor și ai spaghetti adoră să viziteze Kievul. Fără niciun folos”, a scris Medvedev pe Twitter.

Acesta a adăugat că Macron, Scholz și Draghi îi vor promite Ucrainei aderarea la UE și obuziere vechi, "vor fi încântați" de "horilka" (varianta ucraineană a vodka) și vor pleca acasă cu trenul, "ca acum 100 de ani", dar fără a aduce pacea Ucrainei.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei nu a menționat prezența lui Klaus Iohannis alături de cei trei lideri europeni la Kiev.

ADVERTISING

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a primit joi, la Palatul Palais Mariinskîi din Kiev, pe Klaus Iohannis, Emmanuel Macron, Olaf Scholz și Mario Draghi, după ce aceștia au vizitat orașul-martir Irpin.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie, Dmitri Medvedev s-a remarcat prin mesajele belicoase la adresa Occidentului. Astfel, comentând un fake news, el a spus că n-ar fi o idee rea să lanseze un război spațial, ținta fiind sateliții Starlink pe care Elon Musk i-a trimis deasupra Ucrainei din a doua zi de război, pentru a asigura accesul la Internet și comunicații.

ADVERTISING

Medvedev a vorbit și despre riscul izbucnirii unui conflict direct cu NATO care ar putea degenera rapid într-un război nuclear.

După câteva săptămâni, el a făcut noi amenințări cu atacuri nucleare. "Călăreții Apocalipsei sunt deja pe drum", a avertizat Medvedev la începutul lunii iunie.

Ziua 113 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇