Ajutorul SUA pentru Ucraina îl enervează pe Medvedev: "Tiparnița de bani a Americii se va strica repede"

Ajutorul SUA pentru Ucraina îl enervează pe Medvedev: "Tiparnița de bani a Americii se va strica repede"

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a acuzat miercuri Statele Unite că poartă un „război prin intermediari” împotriva Rusiei, după ce Camera Reprezentanților a aprobat un ajutor de 40 de miliarde de dolari adresat Ucrainei.

„Este (ajutorul american – n.red.) o înțelegere pentru o înfrângere majoră a țării noastre și pentru a-i limita dezvoltarea economică și influența politică în lume”, a scris Medvedev, miercuri, pe Telegram, conform Reuters.

"N-o să meargă. Tiparnița de bani prin care America își mărește constant datoria guvernamentală deja umflată se va strica repede", a continuat el, adăugând că SUA poartă un război prin proxy împotriva Rusiei.

ADVERTISING

Medvedev, care este vicepreședintele Consiliului de securitate al Rusiei după ce a demisionat din funcția de premier în ianuarie 2020, a criticat "prețurile nebunești" din SUA ale combustibililor și produselor esențiale. El a acuzat, totodată, autoritățile americane că sunt "rusofobe".

Și președintele Dumei de Stat a Rusiei, Viaceslav Volodin, a reacționat pe Telegram după deblocarea fondului de sprijin american pentru Kiev. El a acuzat Washingtonul că folosește pachetul de ajutor pentru a "îndatora" Ucraina și că își însușește producția de grâu a acestei țări, în schimbul banilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

"Washingtonul vrea un Holodomor în Ucraina", a scris el, făcând referire la foametea din 1930 care a făcut milioane de victime în Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇