Biden spune că i-ar plăcea să meargă în Ucraina, dar nu are astfel de planuri

Biden spune că i-ar plăcea să meargă în Ucraina, dar nu are astfel de planuri

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, le-a declarat luni reporterilor că nu există niciun plan ca preşedintele Joe Biden să meargă în Ucraina, chiar şi după călătoria primei doamne Jill Biden în această ţară, în weekend.

”Călătoria lor este puţin diferită, cred că ştiţi cu toţii. Nu este nicio călătorie planificată în prezent”, a spus Psaki reporterilor, citată de CNN.

Ea a adăugat că preşedintelui Joe Biden „i-ar plăcea să meargă în Ucraina, dar nu este nimic planificat în acest moment”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a mai menţionat că ”Prima Doamnă nu ar fi plecat dacă nu ne-am simţi confortabil cu aranjamentele de securitate”, garantându-i siguranţa şi a călătorit în regiune „pentru că a vrut să meargă de Ziua Mamei”.

ADVERTISING

Ziua 76 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

Psaki a precizat că Jill Biden a considerat important să arate poporului ucrainean că războiul trebuie să se oprească, că războiul a fost brutal şi că poporul Statelor Unite este alături de poporul Ucrainei.

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden, a mers duminică într-o vizită neanunțată la Ujhorod, un oraș mic din sud-vestul Ucrainei.

La o școală care servește acum drept locuință temporară pentru cetățenii strămutați, Biden s-a întâlnit cu Olena Zelenska.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇