Momentul când Joe Biden e întrebat dacă e pregătit să meargă personal la Kiev (Video)

Momentul când Joe Biden e întrebat dacă e pregătit să meargă personal la Kiev (Video)

Preşedintele american Joe Biden le-a transmis reporterilor că este pregătit să viziteze personal Kievul, capitala Ucrainei, potrivit unei înregistrări video postate pe Twitter de The Recount, care îl înfăţişează pe liderul Statelor Unite în timp ce răspunde la întrebarea unui reporter.

”Veţi trimite oficiali de rang înalt în Ucraina?”, l-a întrebat un reporter pe preşedintele Biden înainte să se îmbarce în Air Force One.

”Luăm această decizie acum”, a răspuns Biden.

Întrebat pe cine va trimite, Biden s-a întors către reporter şi a spus: ”Eşti gata să mergi tu?”

ADVERTISING

”Dar dumneavoastră?”, a răspuns reporterul.

”Da!”, a fost răspunsul final şi categoric al liderului SUA.

Oficialii americani au avut la nivel intern discuţii preliminare despre trimiterea unui membru de rang înalt al administraţiei în Ucraina, potrivit unor surse citate de CNN.

Oficialii au discutat despre trimiterea secretarului Apărării, Lloyd Austin, sau a secretarului de Stat, Antony Blinken.

Premierul britanic Boris Johnson a făcut o vizită surpriză la Kiev acum câteva zile. Oficialii americani au spus ulterior că Biden nu plănuieşte în prezent o călătorie în Ucraina.

ADVERTISING

Nu este prima dată când Biden îşi exprimă interesul de a efectua o astfel de călătorie. În timp vizitei sale din Polonia, luna trecută, Biden a spus că nu poate trece graniţa cu Ucraina, invocând că ”ei” nu-l vor lăsa.

”Nu mă vor lăsa, de înţeles, cred, să trec graniţa şi să văd se întâmplă în Ucraina”, a spus preşedintele american.

Oficialii de la Casa Albă au subliniat procedurile de securitate complexe care ar trebui puse în aplicare pentru ca Biden să îl viziteze pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

ADVERTISING

Înainte ca Biden să plece în Polonia, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a exclus o vizită prezidenţială în Ucraina.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇