Dmitri Medvedev: Insolvenţa Rusiei poate deveni insolvenţa Europei

Dmitri Medvedev: Insolvenţa Rusiei poate deveni insolvenţa Europei

Fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev a avertizat Europa că îşi poate crea probleme economice prin măsurile luate împotriva Rusiei, transmite duminică dpa.

„Insolvenţa Rusiei poate deveni insolvenţa Europei”, a spus Medvedev, care în prezent este vicepreşedinte al Consiliului de Securitate de la Moscova.

El a acuzat-o pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că urmăreşte să provoace falimentul Rusiei, aceasta fiind după părerea lui „intenţia secretă a masochiştilor de la Bruxelles”.

ADVERTISING

Reacția vine după ce agenția de rating Moody's a avertizat vineri că Rusia ar putea intra în faliment până pe data de 4 mai, deoarece Federația Rusă a efectuat plăți în ruble pentru obligațiuni în dolari, iar acest lucru nu respectă termenii contractelor originale.

Dmitri Medvedev a avertizat Europa şi despre alte consecinţe posibile ale sancţiunilor occidentale împotriva ţării sale, sugerând că acestea ar putea provoca o hiperinflaţie pentru care „nu se va mai putea da vina pe ruşii cei răi”.

Un alt rezultat ar putea fi o penurie de alimente de bază, a adăugat el.

Medvedev a mai susţinut că refugiaţii ucraineni din Europa ar putea dezlănţui „un val de infracţiuni violente”.

ADVERTISING

Oficialul rus este un aliat apropiat al lui Vladimir Putin și se află pe lista rușilor sancționați de Occident.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇