Macron, Iohannis, Scholz şi Draghi au fost la Irpin fără Zelenski. Liderul francez acuză "barbaria" ruşilor, Iohannis cere pedepsirea vinovaților (Video)

Macron, Iohannis, Scholz şi Draghi au fost la Irpin fără Zelenski. Liderul francez acuză "barbaria" ruşilor, Iohannis cere pedepsirea vinovaților (Video)
Foto: Hepta.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a fost alături de președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi, în oraşul Irpin de lângă Kiev, pentru a vedea cu ochii lor ororile războiului. Cei 4 nu au fost însoţiţi de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat localitatea Irpin din Ucraina

Publicată de Privesc.Eu pe Joi, 16 iunie 2022

Președintele francez a fost emoționat de ceea ce a văzut în Irpin și a criticat în termeni duri invazia Rusiei.

„Am venit aici pentru a demonstra respectul nostru”, a spus Emmanuel Macron, în timpul vizitei de la Irpin, relatează BFMTV.

Macron a salutat eroismul ucrainenilor în fața „barbariei” Rusiei. „Am văzut cu toții aceste imagini ale unui oraș devastat, un oraș eroic, fiindcă aici, printre altele, ucrainenii au oprit armata rusă care se îndrepta spre Kiev. Deci trebuie să ne imaginăm eroismul armatei, dar și cel al populației ucrainene”, a spus el.

Președintele francez a precizat că orașul situat la periferia de nord-vest a Kievului a adăpostit primele urme ale crimelor de război comise de trupele ruse.

ADVERTISING

"Franţa este alături de Ucraina din prima zi. Trebuie ca Ucraina să reziste şi să învingă", a declarat şeful statului francez.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a scris, joi, pe Twitter, după vizita la Irpin, în Ucraina, că nu există cuvinte pentru a descrie tragedia umană de neimaginat şi distrugerile oribile pe care le-a văzut.

Şeful statului cere pedepsirea tuturor vinovaţilor: "Îmi reînnoiesc ferm apelul pentru ca toţi autorii ruşi să fie traşi la răspundere de justiţia penală internaţională, pe care România o susţine pe deplin."

În timpul vizitei, cei patru lideri europeni au fost protejaţi de mai multe echipe de securitate şi militari şi erau înconjuraţi de jurnalişti.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ei au mers pe străzile acestui oraş în care 75% dintre clădiri au fost avariate în invazia trupelor ruse şi unde le-a fost oprită înaintarea către Kiev, în martie.

Mai multe imagini și înregistrări video ale distrugerilor provocate de ruși în Irpin le-au fost prezentate liderilor europeni.

După vizita de la Irpin, Macron, Scholz, Draghi și Iohannis au plecat spre Kiev, pentru a se întâlni cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Ziua 113 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇