Medvedev reînvie spaima unui război nuclear: Călăreții Apocalipsei sunt deja pe drum

Medvedev reînvie spaima unui război nuclear: Călăreții Apocalipsei sunt deja pe drum

Dmitri Medvedev, actualmente adjunctul Consiliului de Securitate al Rusiei, descrie situația actuală din lume în termeni apocaliptici.

El spune că SUA toarnă gaz pe foc trimițând continuu bani și arme Ucrainei, iar anunțul livrării de sisteme de rachete americane HIMARS ar afecta securitatea în întreaga lume, așa cum deja o fac și sancțiunile impuse Rusiei.

„Acestea sunt lucruri care deja s-au întâmplat. Putem presupune că sunt deja pe drum călăreții Apocalipsei. Și toată nădejdea ne-o punem doar în Dumnezeu Atotputernicul. Dar este încă loc de măsuri care să dezescaladeze situația”, a spus Medvedev, într-un interviu acordat televiziunii Al Jazeera, întrebat fiind de amenințarea unui război nuclear, potrivit agenției de presă ruse TASS.

ADVERTISING

„În cele din urmă, toate acestea vor conduce la crearea unei noi arhitecturi de securitate la nivel mondial”, a continuat fostul președinte rus, insistând că aceasta nu va mai avea în centru SUA, așa cum s-a impus după destrămarea Uniunii Sovietice.

Legat de situația din Ucraina, Medvedev spune că șansele unei soluții diplomatice nu doar că nu au crescut, ci au scăzut dramatic.

„În final, refuzul Ucrainei de a negocia nu poate duce decât la un lucru: pierderea suveranității naționale”, a amenințat el, cerând Kievului să se întoarcă la masa tratativelor, dar „cu capul limpede, nu sub influența cocainei sau a altor droguri”.

ADVERTISING

Despre livrarea sistemelor HIMARS, Medvedev avertizează că „nu lasă în cele din urmă alternativă Rusiei decât să acționeze pentru a elimina amenințarea”.

Ziua 100 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇