DIICOT a redeschis dosarul în care trebuie să afle cine a introdus pe Google Maps ”Catedrala Prostirii Neamului”

DIICOT a redeschis dosarul în care trebuie să afle cine a introdus pe Google Maps ”Catedrala Prostirii Neamului”

DIICOT a redeschis urmărirea penală într-un dosar în care Patriarhia Română a reclamat că pe Google Maps denumirea Catedralei Mântuirii Neamului a fost schimbată în Catedrala Prostirii Neamului.

Procurorul de caz de la DIICOT a clasat dosarul în luna august, afirmând că s-a constatat că pin-ul depreciativ a fost postat în imediata proximitate a pin-ului corect și nu s-a suprapus peste marcajul legitim.

Astfel, a argumentat procurorul, nu a existat o modificare neautorizată de date informatice în aplicație, potrivit newsonline.ro.

ADVERTISING

Ulterior, Patriarhia a contestat soluția precizând că nu s-a făcut aproape nicio anchetă pentru a descoperi cine este făptașul

”La data de 11.05.2020, Patriarhia Română a sesizat faptul că autori necunoscuti în data de 01.05.2020 au schimbat pe Google Maps denumirea geografică a locației Catedrala Mânturii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului, indicând locația geografică la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, aflată la 200 vest faţă de edificiul Catedralei, fapt ce a stârnit numeroase reacţii pe reţelele de socializare, cât şi în presă”, arată judecătorul de la Tribunalul București care a confirmat redeschiderea urmăririi penale.

ADVERTISING

Așadar, procurorul ierarhic superior al DIICOT a apreciat că nu s-au efectuat toate verificările necesare în acest dosar şi nu au fost administrate toate probele utile stabilirii unei situaţii de fapt clare şi a împrejurărilor concrete în care au fost săvârşită presupusa infracţiune de alterare a integrităţii datelor informatice.

Acesta a mai decis și că se impune completarea probatoriului prin audiere de martori, verificări pentru identificarea şi audierea persoanei responsabile de faptele reclamate, precum și orice alte verificări şi investigaţii în vederea clarificării şi stabilirii complete a situaţiei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇