Reacția Google după amenda de la CNCD pentru ”Catedrala Prostirii Neamului” de pe Maps

Reacția Google după amenda de la CNCD pentru ”Catedrala Prostirii Neamului” de pe Maps

Reprezentanții Google au reacționat, miercuri, după ce gigantul a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru că pe Google Maps catedrala abia inaugurată aparea sub numele ”Catedrala Prostirii Neamului”.

Divizia din București a Google spune ca eroarea semnalată a fost eliminată prompt și că așteaptă decizia oficială a CNCD, după care vor evalua următorii pași.

„Atunci când este raportată o problemă pe Google Maps, acționăm pentru a corecta eroarea cât de repede putem. Eroarea semnalată a fost eliminată prompt în acest caz. Așteptăm să primim decizia oficială a CNCD, iar apoi vom evalua următorii pași.

ADVERTISING

Google încurajează conținutul generat de utilizatorii, pentru ca Google Maps să reflecte lumea reală. Pe măsură ce tot mai multe persoane contribuie la Google Maps, continuăm să ne concentrăm pe a împiedica pe cei care încalcă politicile noastre, folosind o combinație de tehnologie și evaluare umană pentru a elimina conținut nedorit", au transmis reprezentanții Google.

Decizia CNCD

Google a primit o amendă de la CNCD, de 10.000 de lei din cauza denumirii „Catedrala Prostirii Neamului” care apărea pe aplicaţia Google Maps.

ADVERTISING

Conform CNCD, decizia Google București de a nu lua nicio măsură și de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicația Google Maps reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate.

CNCD obligă compania să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile.

Reacția BOR

Patriahia Română a transmis că salută decizia CNCD.

„Nu putem decât saluta dreapta, deci fireasca hotărâre a CNCD, precum şi iniţiativa pe care a avut-o anterior domnul Cristian Jura, distins membru al acestei instituţii.

ADVERTISING

Le mulţumim tuturor celor ce au luat atitudine împotriva unui abuz intolerabil, a unei ofense la adresa Bisericii şi, punctual, la adresa Catedralei Naţionale”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, citat de News.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇