Google România a fost amendat pentru "Catedrala Prostirii Neamului" de pe Maps. BOR e satisfăcută

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amendat Google Bucureşti pentru denumirea „Catedrala Prostirii Neamului” pe aplicaţia Google Maps.

Amenda este în valoare de 10.000 de lei. Aceasta a fost aplicată pentru că Google nu a luat măsuri şi nici nu a informat Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii.

CNCD susţine că aceasta reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

Colegiul director obligă partea reclamată să publice un rezumat al hotărârii „cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile”, se arată într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

„Se recomandă ca, în viitor, Google Bucureşti să informeze acţionariatul privind situaţii similare, să traducă codul de conduită şi în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română)”, a mai transmis Consiliul.

Patriahia Română se bucură, după decizia CNCD

Patriahia Română a transmis că salută decizia CNCD.

„Nu putem decât saluta dreapta, deci fireasca hotărâre a CNCD, precum şi iniţiativa pe care a avut-o anterior domnul Cristian Jura, distins membru al acestei instituţii.

ADVERTISING

Le mulţumim tuturor celor ce au luat atitudine împotriva unui abuz intolerabil, a unei ofense la adresa Bisericii şi, punctual, la adresa Catedralei Naţionale”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, citat de News.ro.

Denumirea Catedralei a fost modificată de utilizatori Google Maps în mai multe rânduri, cel mai recent, pe 3 mai.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇