Democraţii vor cere luni punerea sub acuzare a preşedintelui Trump pentru a doua oară, o premieră istorică

Democraţii vor cere luni punerea sub acuzare a preşedintelui Trump pentru a doua oară, o premieră istorică

Democraţii din Camera Reprezentanţilor intenţionează să propună, luni, articole pentru punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump, au declarat două surse apropiate situaţiei, după ce susţinători ai acestuia au intrat cu forţa, miercuri, în Capitoliu, transmite Reuters.

Dacă vor avea succes, iniţiativa va marca un moment istoric: niciun preşedinte american nu a fost pus sub acuzare de două ori.

ADVERTISING

Democraţii au cerut vicepreşedintelui Mike Pence şi guvernului să invoce amendamentul 25 din Constituţia SUA, care prevede că un preşedinte poate fi îndepărtat din funcţie dacă nu îşi poate îndeplini atribuţiile oficiale. Dar Pence s-a opus ideii, a spus un consilier.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, l-a numit, vineri, pe Trump ”dezechilibrat” şi a spus că Congresul trebuie să facă tot posibilul să îi protejeze pe americani, chiar dacă mandatul lui Trump se încheie pe 20 ianuarie.

ADVERTISING

Trump i-a încurajat pe mii de susţinători ai săi să demonstreze miercuri la Capitoliu, provocând o scenă haotică, în care o mulţime de oameni au intrat în clădire, parlamentarii au fost nevoiţi să se ascundă, timp în care un ofiţer de poliţie şi alţi patru oameni au murit.

Citeşte mai multe despre evenimentele incredibile care au avut loc capitala SUA, în ultimele zile:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇