Un bărbat cu 102 copii le cere celor 12 soții să ia anticoncepționale

Un bărbat cu 102 copii le cere celor 12 soții să ia anticoncepționale

Un fermier ugandez le-a cerut celor 12 soții să folosească metode contraceptive fiindcă nu poate întreține o familie mai mare.

Musa Hasahya, în vârstă de 67 de ani, din Lusaka, a decis să nu-și mai mărească familia, pentru a-și permite astfel să cumpere mai multă hrană.

"Venitul meu s-a tot redus în ultimii ani, din cauza creșterii costului vieții, iar familia mea a devenit tot mai mare. M-am însurat cu femei una după alta. Cum poate să fie mulțumit un bărbat doar cu o femeie?", a spus fermierul ugandez.

ADVERTISING

Poligamia nu este interzisă în Uganda, însă toate soțiile lui Hasahya sunt ținute în aceeași locuință pentru a le împiedica să fugă cu alți bărbați, relatează Metro.

Pe lângă presiunile financiare tot mai apăsătoare, Musa nu mai poate munci pentru că e bolnav, iar două dintre neveste l-au părăsit din cauza problemelor cu banii.

Zulaika, cea mai tânără soție și mama a 11 dintre copiii lui, a spus că nu va mai rămâne însărcinată. "Nu mai fac copii. Am văzut situația financiară proastă și acum iau pilule contraceptive", a declarat ea.

ADVERTISING

Metodele contraceptive sunt un subiect tabu în Uganda, în multe cazuri fiind puse în legătură cu promiscuitatea.

Cei 102 copii ai lui Musa Hasahya au vârste cuprinse între șase și 51 de ani. Cel mai mare dintre aceștia e cu 21 de ani mai în vârstă decât cea mai tânără soție a bărbatului. Un sfert dintre copii trăiesc cu Musa la ferma acestuia.

Musa are și 568 de nepoți de la cei 102 copii ai săi.

T.D.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇