Incredibil: Un avion a aterizat pe o insulă ca să fie date jos soția și fiica unui celebru fotbalist iranian

Incredibil: Un avion a aterizat pe o insulă ca să fie date jos soția și fiica unui celebru fotbalist iranian

Legenda fotbalului iranian Ali Daei spune că un zbor internațional a fost redirecționat pentru a le împiedica pe soția și fiica lui să părăsească țara.

Daei, care a susținut deschis protestele la adresa regimului, a declarat că familia sa a încercat luni să plece din Teheran spre Dubai, pentru a-și petrece împreună vacanța. Însă piloții au fost nevoiți să aterizeze pe o insulă iraniană din Golful Persic, iar soția și fiica lui Daei au fost trimise înapoi la Teheran fără nicio explicație, relatează BBC.

ADVERTISING

Potrivit agenției de presă Irna, soția lui Daei, Mona Farrokhazari, s-a angajat să informeze autoritățile înainte de a părăsi țara, în urma "asocierii cuplului cu grupurile împotriva revoluției islamice". Agenția a transmis că avionul a aterizat pe insula Kish, iar "soția și fiica lui Ali Daei au fost date jos".

Fostul fotbalist iranian a spus că soția și fiica lui se aflau în drum spre Dubai pentru câteva zile, după care intenționau să se întoarcă în Iran. "Dacă aveau interdicție de a părăsi țara, sistemul de pașapoarte ar fi trebuit să arate asta. Nimni nu mi-a dat vreun răspuns", a spus Daei.

Într-o postare pe rețelele de socializare, el a cerut în septembrie Guvernului "să rezolve problemele poporului iranian în loc să folosească represiunea, violența și arestările".

ADVERTISING

La începutul lunii decembrie, magazinul de bijuterii și restaurantul pe care cel mai popular star al fotbalului iranian le deține în Teheran au fost închise de autorități.

Ajuns la 53 de ani, Ali Daei este una dintre cele mai cunoscute figuri din sportul iranian. Fost căpitan al echipei naționale de fotbal, el a înscris 109 goluri la nivel internațional în anii '90 și la începutul anilor 2000.

Protestele virulente din Iran au izbucnit după uciderea, în septembrie, de către poliție a tinerei Masha Amini, în vârstă de 27 de ani, arestată pentru că nu și-a acoperit părul corespunzător.

ADVERTISING

De atunci, peste 500 de manifestanți, între care 69 de copii, au fost uciși, iar câteva mii au fost arestați, potrivit organizațiilor pentru drepturile omului. Zeci de membri ai forțelor de securitate au murit, de asemenea, în timpul ciocnirilor violente din orașele iraniene cuprinse de revolte.

Pe lângă arestări, autoritățile iraniene le-au interzis mai multor celebrități, artiști și figuri proeminente să părăsească țara, ca urmare a sprijinului pentru manifestații.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇