Medvedev face previziuni nebune pentru 2023: Va fi măcel în Europa, UE se va prăbuși, război civil în SUA și Musk președinte

Medvedev face previziuni nebune pentru 2023: Va fi măcel în Europa, UE se va prăbuși, război civil în SUA și Musk președinte

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei a făcut o listă cu evenimentele care s-ar putea petrece anul viitor. Niciunul nu va fi în defavoarea Moscovei.

După ce s-a remarcat permanent prin retorica agresivă, lansând amenințări repetate la adresa Ucrainei și a aliaților acesteia, Dmitri Medvedev a prezentat pe canalul său de Telegram o listă cu 10 predicții pentru anul viitor.

"Înaintea unui an nou, toată lumea face predicții. Mulți fac ipoteze futuriste, întrecându-se în avansarea celor mai neașteptate și chiar absurde. Ne vom face și noi partea noastră", a scris fostul președinte al Rusiei înainte de a-și prezenta viziunea despre 2023, relatează Newsweek.

ADVERTISING

Cele 10 predicții făcute de Dmitri Medvedev pentru 2023:

  1. Prețul petrolului va crește la 150 de dolari barilul, iar prețul gazelor va ajunge la 5.000 de dolari mia de metri cubi.
  2. Marea Britanie va reveni în UE.
  3. UE se va prăbuși după revenirea Marii Britanii; euro nu va mai fi folosită ca monedă a UE.
  4. Polonia și Ungaria vor ocupa regiunile vestice ale Ucrainei, care nu va mai exista.
  5. Va lua ființă Al Patrulea Reich, care va cuprinde teritorii ale Germaniei și ale sateliților săi, de exemplu Polonia, statele baltice, Cehia, Slovacia și Republica Kiev și alți paria.
  6. Va începe un război între Franța și Al Patrulea Reich. Europa va fi divizată, Polonia va fi din nou împărțită.
  7. Irlanda de Nord se va rupe de Marea Britanie și se va uni cu Irlanda.
  8. Va izbucni un război civil în SUA, în urma căruia California și Texas vor deveni state independente. Texas și Mexic vor forma un stat aliat. Elon Musk va câștiga alegerile prezidențiale în mai multe state care, după sfârșitul războiului civil, vor fi stăpânite de republicani.
  9. Toate bursele și activitățile financiare importante vor părăsi Statele Unite și Europa și se vor muta în Asia.
  10. Sistemul de management monetar de la Bretton Woods se va prăbuși, ducând la distrugerea FMI și a Băncii Mondiale. Euro și dolarul nu vor mai fi monede de rezervă globală, iar în locul lor vor fi foarte folosite monede digitale.
ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În stilul caracteristic al postărilor sale din cele zece luni de război, Dmitri Medvedev a făcut la sfârșit o urare insultătoare: "La mulți ani vouă, prietenilor anglo-saxoni și porcilor lor bucuroși și morocănoși!".

El și-a postat predicțiile și pe Twitter, iar Elon Musk nu a ratat ocazia de a comenta: "Un subiect epic!", a scris proprietarul rețelei de socializare.

De la invadarea Ucrainei de către Rusia, în februarie, Dmitri Medvedev s-a remarcat prin mesajele amenințătoare la adresa Occidentului. Astfel, comentând un fake news, el a spus că n-ar fi o idee rea ca Rusia să declanșeze un război spațial, ținta fiind sateliții Starlink pe care Elon Musk i-a trimis deasupra Ucrainei de la începutul războiului pentru a asigura accesul la Internet și comunicații.

ADVERTISING

Medvedev a menționat și riscul izbucnirii unui conflict direct cu NATO care ar putea degenera rapid într-un război nuclear.

După câteva săptămâni, el a lansat noi amenințări cu atacuri nucleare. "Călăreții Apocalipsei sunt deja pe drum", a avertizat Medvedev la începutul lunii iunie.

În aceeași lună, fostul președinte și premier al Rusiei a folosit clișee rasiste la adresa liderilor europeni care au vizitat Kievul: președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz și premierul italian Mario Draghi. "Iubitorii europeni ai broaștelor, lebărvurştilor și ai spaghetti adoră să viziteze Kievul. Fără niciun folos", a scris Medvedev pe Twitter, ignorând prezența lui Klaus Iohannis alături de liderii europeni.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇