Un comandant rus de submarin a fost împușcat de șapte ori în spate în timp ce alerga în parc

Un comandant rus de submarin a fost împușcat de șapte ori în spate în timp ce alerga în parc

Spionajul militar ucrainean dezvăluie modul în care a fost ucis un comandant rus de submarin, Stanislav Rjiţki, împuşcat mortal în oraşul rus Krasnodar (sud), fără să revendice însă asasinatul.

Stanislav Rjiţki a fost ucis prin împuşcare luni, de către o ”persoană necunoscută”, potrivit agenţiei oficiale ruse de presă Tass, relatează CNN.

”Mobilul crimei face obiectul unei anchete”, potrivit agenţiei, care precizează că ”suspecţi sunt identificaţi”.

Serviciile militare ucrainene de informaţii au dezvăluit marţi, într-o postare pe Telegram, cum s-a întâmplat totul.

Comandantul ”făcea jogging în Parcul '30 de Ani de la Victorie' din Krasnodar. Către ora (locală) 6:00 (şi ora României), a fost împuşcat de şapte ori cu un pistol Makarov. Din cauza rănilor, Rjiţki a murit la spital”, scrie spionajul militar ucrainean.

ADVERTISING

”Din cauza unei ploi puternice, parcul era pustiu, aşadar nu există martori care să ofere detalii sau să-l identifice pe atacator”, se arată în postare.

Stanislav Rjiţki era comandantul unui submarin rus din clasa Kilo, din cadrul Flotei ruse la Marea Neagră, care poate trage rachete de croazieră de tip Kalibr, potrivit postării ucrainene şi unor relatări ale presei ruse.

Atacuri cu rachete lansate de la bordul unor submarine au constituit unele dintre cele mai distrugătoare atacuri asupra unor oraşe ucrainene.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În urmă cu un an, un astfel de atac vizând oraşul ucrainean Viniţia (în centrul Ucrainei) s-a soldat cu zeci de morţi, inclusiv trei copii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇