Cu cinci săptămâni înainte de Jocurile Olimpice, China are cel mai ridicat număr de cazuri de Covid din acest an

Cu cinci săptămâni înainte de Jocurile Olimpice, China are cel mai ridicat număr de cazuri de Covid din acest an

China a înregistrat luni cel mai ridicat număr de cazuri de coronavirus la nivel local din acest an, cu 162 de noi infecţii, informează DPA.

Autorităţile au raportat 150 de infecţii în oraşul Xi’an, care a impus măsuri de lockdown celor 13 milioane de locuitori ai săi săptămâna trecută după ce au fost depistate câteva zeci de infecţii.


Potrivit regulilor impuse în Xi’an, oamenii pot să-şi părăsească locuinţele doar în cazuri excepţionale. Fiecare familie poate alege un membru pe rând pentru a merge la cumpărături o dată la trei zile. Întreaga populaţie a fost de asemenea testată de mai multe ori.

China foloseşte măsuri rigide ce fac parte din politica zero-Covid şi a reuşit până acum să ţină virusul sub control în timpul pandemiei.

De mai bine de un an, situaţia pandemică în China este mult mai bună decât în multe alte ţări, cu viaţa de zi cu zi şi economia revenind în mare parte la normal.

Dar varianta Delta, mai infecţioasă, a dus la mai multe focare din toamnă, iar noua variantă Omicron se crede că ar fi şi mai infecţioasă.

Autorităţile nu au anunţat încă niciun caz de Omicron în Xi’an. Beijingul urmează să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă în cinci săptămâni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇