China are record de cazuri Covid pentru ultimele 21 de luni. Ce înseamnă un oraş în carantină: Un singur membru dintr-o familie poate să iasă din casă o dată la 3 zile

China are record de cazuri Covid pentru ultimele 21 de luni. Ce înseamnă un oraş în carantină: Un singur membru dintr-o familie poate să iasă din casă o dată la 3 zile

Oraşul chinez Xian, aflat în carantină, a anunţat duminică o dezinfectare „totală” şi o înăsprire a restricţiilor, în condiţiile în care China înregistrează un număr record de contaminări cu Covid-19 pentru ultimele 21 de luni.

Ţara aplică o politică de toleranţă zero împotriva noului coronavirus, constând în luarea tuturor măsurilor pentru a limita pe cât posibil apariţia de noi cazuri, informează AFP.

Autorităţile şi-au sporit vigilenţa pentru a evita apariţia unor focare de amploare înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie 2022).

Cu toate acestea, în ultimele luni, au apărut cu regularitate focare sporadice. Un exemplu este oraşul Xian – cunoscut în întreaga lume pentru „armata de teracotă” – care se află în carantină începând de joi.

Metropola cu 13 milioane de locuitori a raportat, duminică, 155 de cazuri noi, ajungând la un total de circa 500 în ultimele săptămâni.

„În următoarele zile, este posibil să fie detectate şi alte cazuri”, a avertizat He Wenquan, un oficial din Xian, făcând apel la populaţie „să nu intre în panică”.

Circa 29.000 de persoane au fost plasate în izolare în hoteluri, a precizat oficialul.

Pentru a limita epidemia, locuitorii din Xian au fost deja testaţi de mai multe ori, potrivit autorităţilor.

Dezinfectarea „totală” anunţată de autorităţi urmează să înceapă duminică seara.

Restricţiile au fost, de asemenea, înăsprite pentru rezidenţi. De acum înainte, fiecare gospodărie din Xian îşi poate trimite doar unul dintre membri să cumpere produse de primă necesitate o dată la trei zile, faţă de o dată la două zile până în prezent.

China a raportat, duminică, 206 cazuri noi pe teritoriul său – cel mai mare număr de contagieri zilnice din martie 2020.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇