Cinci membri ai unei familii din Argeș, inclusiv o fetiţă de 5 ani, au fost uciși în propria casă. Suspectul a povestit cu amănunte faptele

Cinci membri ai unei familii din Argeș, inclusiv o fetiţă de 5 ani, au fost uciși în propria casă. Suspectul a povestit cu amănunte faptele

Cinci membri ai unei familii, inclusiv o fetiţă de 5 ani, au fost găsiţi ucişi în locuinţa lor din localitatea argeşeană Bascov.

Marţi, IPJ Argeş a fost sesizat, prin apel la 112, de către un bărbat, despre faptul că în momentul când s-a întors la domiciliu şi-a găsit soţia, fiica în vârstă de 5 ani, cei doi socri şi un cumnat morţi.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că cele cinci victime aveau mai multe răni produse prin înjunghiere. Însă legiștii au stabilit după primele verificări că victimele au fost ucise „cu pietre și alte obiecte tăietoare”, în timp ce procurorul de caz vorbește de un ciocan.

ADVERTISING

Victimele au fost găsite în camere, în locuri diferite, cu excepția mamei și a fetiței. Autopsiile urmează să fie făcute miercuri.

Întrebat dacă cei 5 au fost surprinși sau nu de atac, Dan Manu a răspuns: „dacă mă întrebați pe mine, ca medic legist eu cred că toți 5 au fost surprinși și cred că evenimentele au avut loc spre seară târziu înspre dimineață”.

Suspectul e o rudă

Cercetările efectuate au stabilit că în imobilul respectiv mai locuia şi fratele soţiei, acesta fiind cunoscut cu afecţiuni psihice.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Șeful IML spune că bărbatul, în vârstă de 53 de ani, era în tratament și se afla în evidența unui medic psihiatru și lua medicamente.

Acesta se află în custodia poliției și dispus la dialog. De altfel, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea, a declarat jurnaliștilor că suspectul le-a relatat anchetatorilor, destul de cursiv şi coerent, cum s-au produs evenimentele, dar că încă nu a putut fi stabilit mobilul crimelor.

„Este greu de spus la acest moment dacă a existat un mobil al acestei crime. Persoana bănuită era în evidenţă cu boli psihice, nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi, de a discerne şi de a avea reprezentarea faptelor lui. Sunt lucruri care urmează să fie stabilite de anchetă. Nu avem deocamdată detalii despre un mobil.

ADVERTISING

S-au purtat discuţii cu făptuitorul. A relatat liber despre aceste fapte pentru care îl cercetăm. Se află în custodia organelor de poliţie. O să fie condus la Parchet pentru declaraţii. (…) Era coerent şi a relatat destul de cursiv despre o anumită modalitate de săvârşire a faptelor”, a precizat Laurenţiu Palaghiea. 

Și el a Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a menţionat că victimele nu au fost înjunghiate, cum s-a afirmat iniţial, ci lovite cu un corp dur, cel mai probabil cu un ciocan.  

„Toate victimele poartă semnele unor agresiuni destul de intense (...) Informaţiile iniţiale spuneau că este vorba de o înjunghiere. Ceea ce pot eu spune este că e vorba de un alt corp dur, posibil ciocan sau altceva. Informaţiile despre înjunghiere cel mai probabil au fost legate de sesizarea iniţială în care se relata că asupra făptuitorului care a fost depistat după ce fugise din locuinţă, în pădurea din apropiere, asupra lui s-a găsit un cuţit”, a explicat Laurenţiu Palaghiea. 

Agresorul avea răni superficiale în momentul în care a fost prins de poliţişti. 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇