Costel Alexe, acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare, a fost audiat la DNA

Costel Alexe, acuzat de luare de mită şi instigare la delapidare, a fost audiat la DNA

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe a mers, joi, DNA, pentru a-i fi adusă la cunoştinţă începerea urmăririi penale.

Cand a ajuns la sediul DNA, acesta nu a dorit să discute cu jurnaliștii.

Costel Alexe a plecat de la DNA la 11:25, dar nu a răspuns la întrebările jurnaliștilor, punctând doar ca este nevinovat.

Amintim că Alexe este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare.

DNA a transmis că, în perioada martie-aprilie 2020, Alexe ”ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”.

ADVERTISING

Procurorii mai spun că cele 22 de tone (aproximativ 103.000 lei) ar fi fost primite pe 23 aprilie 2020 și pe 7 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa.

Marti, președintele Klaus Iohannis a avizat cererea DNA de urmărire penală față de Costel Alexe, fost ministru PNL al Mediului și actual șef al Consiliului Județean Iași.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

A.G.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇