Consilierul preşedintelui Ucrainei a fost vizat de o tentativă de asasinat. Cum arată maşina lui ciuruită de gloanţe (Foto)

Consilierul preşedintelui Ucrainei a fost vizat de o tentativă de asasinat. Cum arată maşina lui ciuruită de gloanţe (Foto)

Serghii Şefir, principalul consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a fost vizat miercuri dimineață de o tentativă de asasinat, după ce mai mulți bărbați au deschis focul asupra mașinii în care se afla.

10 gloanțe au lovit autoturismul, lângă localitatea Lesnyky, în apropierea capitalei Kiev, a anunțat Poliția, potrivit The Jerusalem Post.

Serghii Şefir nu a fost rănit, însă șoferul său a suferit căteva răni ușoare.

Polițiștii au deschis un dosar penal, pentru tentativă de omor.

Shefir este unul dintre oficialii cei mai apropiați de președinte, conducând un grup de consilieri.

ADVERTISING

Zelenskiy, care a venit la putere cu promisiunea de a lupta împotriva corupției, se află în prezent în Statele Unite, la Adunarea Generală a ONU.

Un alt consilier al lui Zelenskiy, Mykhailo Podolyak, a declarat că tentativa de asasinat ar putea fi rezultatul luptei președintelui împotriva oligarhilor.

"Acest atac deliberat și extrem de violent cu arme automate nu poate fi calificat decât ca o tentativă de asasinat. Noi, desigur, asociem acest atac cu o campanie agresivă împotriva politicii șefului statului", a declarat Podolyak pentru Reuters.

ДАННОЕ СООБЩЕНИЕ (МАТЕРИАЛ) СОЗДАНО И (ИЛИ) РАСПРОСТРАНЕНО ИНОСТРАННЫМ СРЕДСТВОМ МАССОВОЙ ИНФОРМАЦИИ, ВЫПОЛНЯЮЩИМ...

Publicată de Телеканал Дождь pe Miercuri, 22 septembrie 2021

На первого помощника Зеленского Сергея Шефира совершили покушениеСегодня около 10:00 под Киевом расстреляли в...

Publicată de Киев наизнанку pe Miercuri, 22 septembrie 2021

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇