Clotilde Armand a pierdut procesul împotriva ANI

Clotilde Armand a pierdut procesul împotriva ANI

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a pierdut procesul prin care ceruse anularea raportului ANI, în care a fost declarată în incompatibilitate și conflict de interese.

Noul judecător i-a respins contestația împotriva raportului ANI. Edilul anunță că va contesta această decizie și va face o plângere către Inspecția Judiciară.

”Nicio surpriză în minuta instanței - noul judecător - numit "noaptea, ca hoții" fără nicio motivare sau argument juridic - și-a îndeplinit misiunea pentru care a fost promovat la Curtea de Apel. A respins contestația mea împotriva raportului ANI. Voi contesta această decizie și voi face o plângere către Inspecția Judiciară pentru gravele abateri juridice pe care judecătoarea le-a făcut. Înțeleg că este campanie electorală dar nici noi nu suntem în Rusia lui Putin. Mergem înainte”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

ADVERTISING

Anterior, primarul Sectorului 1 a anunţat că judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti care analiza dosarul prin care ea cerea anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a fost schimbat fără motivare.

Armand a adăugat că ancheta împotriva ei „decurge defectuos”, fiind schimbaţi trei procurori până au găsit pe cineva care să semneze actele de acuzare.

”Tocmai a fost schimbat judecătorul în dosarul prin care solicit anularea raportului ANI și cer sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate. Schimbarea judecătoarei a fost făcută fără niciun fel de motivare, fără niciun argument. Brusc, o nouă judecătoare a preluat cazul și a respins cererea de a se pronunța pe sesizarea CCR și de a suspenda cauza până la soluționarea acesteia.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Interesant este că până acum, fosta judecătoare a admis toate cererile noastre și a administrat obiectiv toate probele. Pare că n-a fost bine asta pentru Justiția epocii PNL PSD. A venit această nouă judecătoare promovată în luna decembrie 2023 și a hotărât să se pronunțe astăzi”, a scris luni pe Facebook Clotilde Armand.

În luna nnoiembrie 2022, Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de conflict de interese și incompatibilitate.

ADVERTISING

Mai exact, ANI acuză că din februarie și până în august 2022, Armand a semnat ca primar 5 dispoziții prin care s-a numit manager al unui proiect și și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30%.

Ulterior, Clotilde Armand a depus plângere penală împotriva inspectorului ANI.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇