Liberalii o acuză pe Clotilde Armand că nu e în stare să cheltuiască banii pentru oameni: Avem excedent bugetar istoric!

Liberalii o acuză pe Clotilde Armand că nu e în stare să cheltuiască banii pentru oameni: Avem excedent bugetar istoric!

Președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, spune că primăria condusă de Clotilde Armand a înregistrat, în 2022, un excedent de 740 de milioane de lei. Sunt bani pe care instituția ar fi trebuit să îi cheltuiască în interesul oamenilor, dar nu a avut capacitatea să o facă, acuză liberalii.

„740 de milioane lei este excedentul de anul trecut. Sunt banii lăsați de primarul Armand în conturile Primăriei Sectorului 1.

Este un record absolut, al tuturor administrațiilor din această țară. Să nu fii în stare să cheltuiești peste 150 de milioane de euro este dovada incompetenței.

Ne cerem scuze că am susținut un astfel de candidat la Primăria Sectorului”, a declarat Sebastian Burduja.

Live - Conferință de presă susținută de Sebastian Burduja și consilierii locali PNL Sector 1

Publicată de PNL Sector 1 pe Joi, 16 februarie 2023

Acesta a făcut declarațiile în cadrul unei conferințe de presă pe care PNL Sector 1 a organizat-o în dimineața zilei de vineri, 17 februarie, cu scopul de a analiza execuția bugetară a primăriei pentru anul trecut și proiectul de buget al PS1 propus de Clotilde Armand pentru anul 2023.

ADVERTISING

Viceprimarul PNL (fără atribuții delegate) Ramona Porumb a declarat că, pentru 2022, primăria a solicitat și primit 67 de milioane de lei pentru exproprierea Hotel Dunărea, a Casei Miclescu și pentru reabilitarea blocului Ciclop și amenajarea unei parcări.

„Niciuna dintre aceste clădiri nu a fost achiziționată de primărie. Primarul a bugetat sume mari, dar toate proiectele au rămas pe hârtie. Sunt proiecte care au contribuit la acest excedent bugetar. Pentru 2021 am avut excedent de circa 400 de milioane de lei. Anul trecut am avut 740 de milioane de lei”, a precizat Ramona Porumb.

Consilierul Local Daniel Ciungu a declarat că, din cei 44 de km de Promenadă Verde promiși de Clotilde Armand, nu s-a realizat nimic (S-au făcut doar mici amenajări provizorii despre care Spotmedia.ro v-a relatat pe larg AICI).

ADVERTISING

„Anul trecut, primarul Armand a avut 6,6 milioane de lei pentru Promenada Verde. A cheltuit – se creează deja un trend aici – zero lei.

Un alt exemplu ține de transparența și digitalizarea primăriei.

Consilierii PNL au făcut acum 2 ani și ceva un proiect votat în unanimitate de CL, care spune clar: toate contractele să fie puse în transparență pe site. Primarul refuză în continuare să le pună.

Și noi nu știm ce se întâmplă în anumite locuri. Vedem acel control al DNA și DIICOT la Poliția Locală. Se întâmplă lucruri despre care noi nu știm.

Am bugetat 77 de milioane de lei, anul trecut, pentru digitalizarea primăriei. Ați ghicit: proiectul PNL e în continuare în sertar și nu s-a cheltuit niciun ban”, a spus Ciungu.

ADVERTISING

Raluca Haliț, consilier local PNL, a menţionat că administrația Armand nu a reușit să cheltuiască nici sumele alocate în bugetul anului 2022 pentru învățământ și cultură:

  • „Pentru «Construcții modulare Educație pentru Viața” s-au bugetat 1,35 milioane de lei. Zero cheltuiți.
  • Pentru «Investiții în săli de spor și terenuri de sport pentru licee», au fost bugetați 0,5 milioane lei. Zero cheltuiți.
  • Pentru «Complexul educațional Henri Coandă» au fost bugetați 4,7 milioane lei. Zero cheltuiți.
  • Pentru «Actualizare expertize tehnice modernizare unități în» s-au alocat 1,1 milioane. Zero cheltuiți”.

Liderul grupului consilierilor locali PNL, Dinu Gheorghe, a declarat că - din punctul său de vedere - nici puținii bani cheltuiți nu au fost utilizați așa cum trebuie.

„Mai sunt 562 de asemenea exemple în care Consiliul Local a bugetat proiecte și a oferit tot suportul pentru implementarea lor. Dar primarul nu reușește să miște nici măcar un deget (...)

A avut 150 de milioane de lei pentru spații verzi. A cheltuit 140 de milioane de lei. Dacă facem un calcul, reiese că a plantat peste 300.000 de arbori și arbuști. Vă dați seamă cât înseamnă? Câteva păduri! Nu le-am văzut în sector, dar au fost plătite.

În plus, dacă mergeți în sector, veți vedea că cea mai mare parte din ce s-a plantat s-a uscat. Iar pentru anul viitor, doamna Armand vrea cu 30% în plus, ca să aibă 190 de milioane la acest capitol. Nu putem acorda suport pentru așa ceva”, a explicat Dinu Gheorghe.

Administrația Armand a pus pe ordinea de zi a ședinței de joi, 16 februarie, proiectul de buget al Primăriei Sectorului 1 pentru anul 2023. Consilierii PNL au susținut că directorii din primărie n-au venit să explice bugetul și că proiectul nu are avizele necesare pentru a intra la vot. În consecință, proiectul de buget nu a fost votat.

Rămâne să vedem când și în ce formă va fi adoptat proiectul de buget al Sectorului 1. Momentan - potrivit prevederilor Codului Administrativ - Primăria Sectorului 1 poate cheltui a 12-a parte din bugetul anului precedent.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇