Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand anunță luni într-o nouă postare că sesizarea făcută de PNL împotriva ei la ANI arată că ea „s-a numit manager de proiect şi a încasat 3.500 euro în 5 luni”, ceea ce ar fi fals.
„Bun. Acum că festivalul manipulării PSD şi PNL al opiniei publice a început (din nou) o să vin cu câteva precizări. Vor mai urma şi altele pe parcurs fiindcă puţină lume ştie despre ce este vorba în sesizarea făcută de un membru PNL la ANI”, arată Clotilde Armand pe Facebook.
Ea precizează că, „sesizarea făcută de PNL împotriva ei spune aşa: primarul sectorului 1 s-a numit manager de proiect şi a încasat 3.500 euro în 5 luni. Adică eu (primarul) n-am voie să fiu manager de proiect fiindcă m-am numit singur şi mi-am semnat singur dispoziţiile de numire. Nimic mai fals”.
„Înseamnă că toţi primarii din România care îşi semnează lunar pontajul sau care îşi măresc indemnizaţia sunt în conflict de interese. Toate dispoziţiile semnate de mine sunt verificate dacă sunt legale şi ajung la prefect. Prefectul a spus că sunt legale. Toate actele administrative trebuie să îndeplinească o serie de avize ale departamentelor: juridic, economic, resurse umane etc. Toate aceste avize şi semnături sunt pe toate dispoziţiile sesizate de ANI. Reprezentanţii ministerului responsabil pentru proiectului sesizat de ANI spun într-un răspuns că eu sunt eligibilă (chiar dacă sunt primar)”, afirmă Armand.
Primarul Sectorului 1 mai arată că „obiectivul principal al proiectului făcut în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie este creşterea gradului de implementare a măsurilor referitoare la prevenirea corupţiei prin îmbunătăţirea, consolidarea şi dezvoltarea capacităţii administrative a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti”.
„Ce înseamnă acest lucru:
- Realizăm procedura operaţională privind managementul riscurilor de corupţie şi stabilirea măsurilor preventive anticorupţie din cadrul Primăriei Sectorului 1.
- Realizăm şi implementăm Registrul riscurilor de corupție în cadrul administraţiei locale.
- 60 de angajaţi din cadrul Primăriei Sectorului 1 vor beneficia de cursuri de instruire în domeniul prevenirii corupţiei, transparenţei, eticii şi integrităţii.
- Campanie de conştientizare privind riscul expunerii la faptele de corupţie, promovată atât în rândul cetăţenilor, cât şi al personalului din administraţia publică locală”, arată ea.
Clotilde Armand menţionează că, pentru toate astea, a fost remunerată cu 3.500 euro timp de 5 luni.
„Cu alte cuvinte, un membru PNL a sesizat ANI fiindcă vreau să nu se mai ia şpagă în Primăria Sectorului 1. Iar ANI îmi refuză accesul la dosar cu toate că l-am solicitat de mai multe ori. Iar conducerea PSD şi PNL îmi solicită demisia acum pentru că nu mai pot fura în linişte la primăria noastră. Sincronizare perfectă.
La fel ca în cazul Curții de Conturi - care după ce au venit de vreo 3 ori la noi în control într-un an de zile n-a găsit nimic ilegal deşi au ieşit să comunice public. Şi uite aşa folosim anumite instituţii pe post de măciucă să lovim în cei incomozi politic. Însă nu-i nimic. Mergem mai departe. Depun plângere penală împotriva inspectorului ANI care a refuzat sistematic accesul la dosar. Aşa, pentru că nu e nimeni mai presus de lege”, anunţă Clotilde Armand.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.