Cîţu laudă campania de imunizare din marile oraşe: Clujul a ajuns la 34% şi Capitala la 30% rată de vaccinare

Cîţu laudă campania de imunizare din marile oraşe: Clujul a ajuns la 34% şi Capitala la 30% rată de vaccinare

Premierul Florin Cîțu a arătat, marți, cu cifre!, cât de bine merge campania de vaccinare în țara noastră.

Prim-ministrul menționa că în București s-a ajuns la o rată de vaccinare de 30%.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În județe rata de imunizare trece de 20%, iar cel mai bine ca municipiu stă Cluj-Napoca, unde acest indice a ajuns la 34%.

UPDATE Și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a venit cu date în acest sens.

”Am făcut o evaluare a ratei de acoperire vaccinală la nivel judeţelor. În municipiul Bucureşti, în momentul de faţă, este cu o rată de acoperire vaccinală de 31%, dacă comparăm cu rata de acoperire din celelalte judeţe, nu mă refer la municipii, este cea mai mare rată de acoperire vaccinală din ţară, urmat de judeţul Cluj cu 28%, Timiş – 22%, Braşov – 22%, Sibiu – 21%, Constanţa – 21%. Sunt primele şase judeţe cu o rată de acoperire vaccinală peste media naţională”, a punctat Gheorghiță.

Iată ce spunea anterior premierul:

”M-am uitat pe date în ultimele zile și se vede clar că campania de vaccinare a avut un efect pozitiv. Să vă dau câteva cifre. În primul rând, m-am uitat la București, Cluj, Timișoara, Constanța. Cam toate sunt, când vorbim de județ, peste 20% deja rată de vaccinare. Dacă ne uităm la municipii, Cluj-Napoca este la 34%, Bucureștiul este la 30%.

Este clar că în orașe am reușit să avem un ritm puternic, pe care trebuie să îl păstrăm. Aici este legătura directă dintre scăderea persoanelor infectate și rata de vaccinare. Singura soluție de a scăpa de pandemie este vaccinarea”, a subliniat Florin Cîțu, la Palatul Victoria, unde a revenit după sărăbătorile de Paște.

Merită precizat în context că marți începe imunizarea antiCovid în cabinetele medicilor de familie.

Chiar azi ajung în țară aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer.

Tot azi începe în mai multe centre ale Ministerului Apărării Naționale maratonul de vaccinare, care constă în imunizări care se fac non-stop până pe 11 mai.

Luni, în România a fost depășit pragul de două milioane de persoane vaccinate cu schemă completă, adică ambele doze (prima+rapel).

Până luni, în țară au fost administrate peste 5.408.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!