Ciolacu a renunțat la procesul prin care contesta respingerea cererii de a fi declarat revoluționar determinant

Ciolacu a renunțat la procesul prin care contesta respingerea cererii de a fi declarat revoluționar determinant

Premierul Marcel Ciolacu a renunțat la procesul prin care contesta respingerea cererii sale de a fi declarat revoluționar determinant în Buzău. Iar Tribunalul Buzău a luat act joi act de decizia premierului.

”Ia act de renunţarea reclamantului Ciolacu Ion – Marcel la judecata acţiunii formulate în contradictoriu cu pârâtul Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare”, se arată în minuta instanţei.

ADVERTISING

„Instanţa reţine că reclamantul a renunţat la judecată, după comunicarea termenului de judecată, dar anterior primului termen şi rămâne în pronunţare cu privire la cererea de renunţare”, a spus la finalul şedinţei de judecată judecătorul Geanina Văsîi.

Reprezentantul Secretariatului de stat pentru Revoluționari, Adela Piceavă, a declarat că reclamantul are posibilitatea de a renunţa la această cerere de chemare în judecată.

”Este un act de dispoziţie. Ca atare, noi, ca pârât, am luat act de poziţia reclamantului şi instanţa, la fel, va lua act de această poziţie”, a declarat Piceavă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ea a explicat că renunţarea la judecată înseamnă că reclamantul nu mai contestă de data aceasta, dar poate să promoveze o altă acţiune cu acelaşi obiect, în termen de un an de la data emiterii procesului verbal, adică până în iunie anul acesta.

”Am vorbit cu avocatul meu, am renunţat la orice fel de judecată. Colegii mei din Buzău ştiu ce am făcut, am ce povesti nepoţilor mei. Nu am luat nicio indemnizaţie. A fost un hectar de pământ pe care pe urmă l-a luat alt coleg de-al meu revoluţionar. Mi-a venit titlul de la Prefectură, nu am cerut niciodată nimic, salariu, pensii, plătesc impozite”, declara Ciolacu la sfârşitul anului trecut.

ADVERTISING

Declaraţia a fost făcută după ce Ciolacu l-a demis pe Mihai Iulian Dodu din funcţia de secretar de stat al Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945—1989. Dodu este cel care a iniţiat respingerea cererii prim-ministrului de a fi declarat luptător cu rol determinant în Revoluţia din decembrie 1989. Dodu a fost înlocuit de Sever-Romulus Stana.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că fostul prim-ministru Nicolae Ciucă a solicitat un control la Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari şi că în urma acestui control a fost solicitată schimbarea din funcţie a şefului Mihai Dodu.

Membrii comisiei speciale din cadrul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor au respins în iunie 2023 cererea premierului Marcel Ciolacu de a fi declarat Luptător cu rol determinant la Revoluţia din decembrie 1989.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇